Chateau Lauduc Classic Bordeaux Rosé 2019

Gratis verzending vanaf € 75,-.

Gratis verzending vanaf €100,-

 15,00 incl.btw

5 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Uitgelicht

Appellation

Alcoholpercentage

Druivenrassen

Wijnhuis

Chateau Lauduc Classic Bordeaux Rosé 2019

Chateau Lauduc Classic Bordeaux Rosé 2019

samenstelling Chateau Lauduc Classic Bordeaux Rosé 2019

Deze Chateau Lauduc Classic Bordeaux Rosé 2019 bestaat voor 75% uit Cabernet Franc en voor 25% Merlot. De Cabernet Franc zorgt voor de body van de wijn. De rosé is geproduceerd door chateau Lauduc. Deze rosé maakt deel uit van de succesvolle reeks Lauduc Classic wijnen (rood | wit | rosé | clairet). De wijnen van chateau Lauduc zijn de laatste jaren vele malen bekroond. Hierdoor de prijzenkast van Lauduc goed gevuld. Het alcoholpercentage bedraagt 12,5%

productiemethode

De druiven oogst men gedurende de nacht. Men creëert hierdoor optimale omstandigheden om het fruitige karakter van de druiven te bewaren. De achterliggende redenering is dat men verwacht dat hierdoor de druiven zo min mogelijk lijden. Elke oogsthoeveelheid voert men direct naar de leestafel. Hier worden  vervolgens de bladeren en andere ongerechtigheden snel verwijderd. Daarna gaan de druiven snel door de perskuip om de verkregen oogst zo min mogelijk te laten oxideren. Snelheid en aandacht voor het proces zijn essentieel om de bijzondere kwaliteit te bereiken. De volgende stap hierna is de vertraagde pneumatische persing zonder weking. Vervolgens voert men een lichte uitwassing uit. Dit gebeurt vóórdat de gisting in de inox vaten tussen 16 en 18 graden Celsius plaats gaat vinden. Gedurende 3 à 4 maanden voedt men de droesem op onder af en toe roeren (sur lies fines). Hierna gaat deze verfijnde Bordeaux rosé 2019 op de fles.

proeverij

Bleke zalm-rosé kleur. De wijn vertoont een eclatante geur van klein rood fruit (framboos) met vleugjes menthol, kruiden en bloemen. De smaken van bosfruit overheersen het brede palet dat verrijkt is met parelende tintelingen. Hierdoor ontstaat een indruk van frisheid en fruitigheid. Dit alles levert een overheerlijke volle en zachte wijn op. Hierdoor zeer goed toepasbaar als ontvangst / receptiewijn of gewoon lekker bij salades of op het warme terras.

Deze Bordeaux rosé 2019 is harmonieus, elegant en verfijnd gestructureerd, maar toch zeer aromatisch en verfrissend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de waardering voor deze wijn hoog is. Dat geldt voor zowel de vakman als de liefhebber.

Onderscheidingen | Palmares

  • vele onderscheidingen in de reeks van voorafgaande jaren: consistente kwaliteit