Bordeaux rosé 2019 zonder sulfiet L’Invincible | chateau Lauduc

 8,90

Gratis verzending vanaf €49,-.

52 op voorraad

Beschrijving

Bordeaux rosé 2019 zonder sulfiet L’Invincible

samenstelling Bordeaux rosé 2019 zonder sulfiet

Deze bijzondere Bordeaux rosé 2019 zonder sulfiet  L’Invincible is voor 100% gemaakt van de Cabernet Franc druif. Het alcohol percentage bedraagt 12,5%. De restsuikers minder dan 2 g. Tijdens het productieproces voegt men geen sulfiet toe. De bedoeling is dat hierdoor de typische geuren en smaken veel beter tot hun recht komen.

productie

De druiven worden ‘s nachts geoogst teneinde de fruitigheid van de druif zo goed mogelijk te bewaren. Het transport naar de chai vindt snel plaats. Aldaar ontdoet men de trossen van blad, takjes en andere ongerechtigheden. Vervolgens gaan de druiven zo snel mogelijk door de kneuzer, zonder weking. Daarna door de pneumatische pers. De snelheid is nodig om mogelijke oxidatie zoveel mogelijk te voorkomen.  Het resultaat laat men licht bezinken alvorens de fermentatie begint. Dit gebeurt in INOX vaten bij een temperatuur tussen 16 à 18 graden C.

Het opvoeden van de wijn gebeurt gedurende 3 tot 4 maanden op fijne droesem. Tegelijkertijd past men batonnage toe. Dit betekent dat de wijnboer op gezette tijden de gistcellen rond husselt in het vat. Hierdoor verkrijgt de wijn een meer romig karakter. Vervolgens gaat de rosé op de fles.

Proeverij

Een mooie lichtroze kleur, heel helder. De geur toont enkele bloemige tonen die uitmonden in duidelijk waarneembare frambozenaroma’s. De smaak is levendig met tonen van rood fruit. In de afdronk zijn er pittige tonen die frisheid en een mooie balans brengen. 

 

Extra informatie

Jaar

Kleur

Uitgelicht

Wijnregio