Chateau Glanet Fût de chêne Bordeaux Supérieur 2018

Gratis verzending vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 15,00 incl.btw

8 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Land

Wijnjaar

Kleur

Druivenrassen

,

Alcoholpercentage

Appellation

Wijnhuis

Chateau Glanet Fût de chêne Bordeaux Supérieur 2018

Chateau Glanet Fût de chêne Bordeaux Supérieur 2018 | samenstelling

Deze Chateau Glanet Fût de chêne Bordeaux Supérieur 2018 is een kenmerkende wijn. Hij is gedurende enkele maanden op eiken vaten gerijpt. De wijn is bijzonder zorgvuldig samengesteld uit de druiven Merlot (70%) en Cabernet Sauvignon (30%). Het alcoholpercentage bedraagt 13%.

de productie van de wijn

Het Chateau Glanet heeft in totaal 12 ha in exploitatie, waarvan 7,7 ha bestemd zijn voor deze heerlijke Bordeaux Supérieur. De druiven worden deels met de hand geplukt waarna de druiven in koude cuves worden gestort. Op deze manier komt het aroma van rood fruit en van bloemen optimaal vrij. Vervolgens stookt men de cuve’s gedurende 3 weken tot een maand op tot 28 graden.  Hierdoor komt een maximale hoeveelheid aan fijne tannines en meer complexe aroma’s vrij.

Vervolgens gaat deze Bordeaux Superieur 2018 gedurende 12 maanden in vaten van frans eikenhout. De wijn verkrijgt hierdoor langzamerhand de heerlijke, zo kenmerkende zijde-achtige smaak waarin vanille en zelfs grill-tinten worden waargenomen.

Bordeaux Supérieur 2018 | proeverij

De wijn heeft een bijzonder karakter door haar specifieke tannine-structuur. Zij is robijnrood van kleur met purper reflecties. Bij de eerste slok komt de wijn over als vol en rond. Terwijl hij de aroma’s van rood fruit laat voorbijkomen. Vooral rijpe cassis. Vervolgens evolueert de wijn naar prettige tannines op de achtergrond ter ondersteuning van de wijn-textuur. Kortom: verfijnd met enige kruidige accenten.

Deze wijn is een aangename begeleider van rood vlees en karaktervolle kazen. De wijn kan opgelegd worden en zich in de komende 8 jaar nog verder verbeteren.

chateau Glanet en de wijngaard

Chateau Glanet ligt op de linkeroever van de Garonne, even ten zuiden van de stad Bordeaux. Het ligt in het hart van de specifieke Bordeaux superieur appellation: de Haut Benauge. De wijngaard is al gedurende diverse generaties in het bezit van de familie. Dit traditionele domein produceert zowel droge als zoete wijnen, een rosé wijn en een gamma aan rode wijnen. De meer fruitige wijnen krijgen de naam Chateau de Conqueste. De elegante en verfijnde wijnen de naam chateau Glanet.

Waarderingen | Palmares

De wijn heeft in opeenvolgende jaren diverse medailles weten te veroveren. Te noemen zijn o.a. het prestigieuse concours des oenologues  en het concours général agricole de Paris.