Bordeaux Supérieur Grande Cuvée | Chateau Lauduc

 13,95 incl.btw

Gratis verzending vanaf €49,-.

22 op voorraad

Beschrijving

Bordeaux Supérieur Grande Cuvée | Chateau Lauduc 2016

de samenstelling

Een grandioze Bordeaux Supérieur Grande Cuvée bestaande uit een sublieme combinatie van vier druivenrassen. Chateau Lauduc stelde voor haar Grande Cuvée een speciale blend samen. Te weten: 20% Malbec, 20% Cabernet Franc, 20% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot. Dit zijn dezelfde wijnsoorten die zich bevinden in de geschenkdoos ‘Etoile de Lauduc’. Voorwaar een sublieme combinatie van druifeigenschappen. Het alcoholpercentage bedraagt 14%. Minder dan 2% suiker residu.

de productie van deze Bordeaux Supérieur

Deze wijn heeft een bijzondere, zich onderscheidende productiewijze ondergaan. De druivenstokken zijn laag gehouden, namelijk gesnoeid volgens de Guyot-double methode. Bovendien oogst men de druiven op mechanische wijze terwijl ze nog niet de optimale rijpheid hebben. Vervolgens sorteert men de druiven ingebed in bakken. Intussen verwijdert men ook de ongewenste exemplaren evenals bladeren en takjes. Tot ten hoogste 30% laat men het vat bloeden. Vervolgens wordt de ontstane massa licht betreden. De alcoholische vergisting gebeurt daarna tussen 26 en 28 graden.

de proeverij van de Bordeaux Supérieur Grande Cuvée

Mooie diepe granaat-rode en bruine kleur met een karmozijnrode rand. Daarnaast is de neus intens gepaard aan diverse geuren. Je neemt een zweem waar van bosgeuren maar ook rook. Desalniettemin domineert uiteindelijk de wilde aardbei. De mond is zonder meer delicaat en krachtig, bovendien goed gebalanceerd met fraaie tannines. Deze zijn door langdurig verblijf in houten vaten fraai gepolijst. De afdronk is lang en vasthoudend aromatisch en bovendien opmerkelijk. Kortom, een wijn van grote klasse vanuit de grondstoffen als vanuit het opvoedingsproces. Het proberen zonder meer waard!

Onderscheidingen

  • Médaille d’Argent
  • 90 pts James Suckling

het chateau Lauduc

Het chateau Lauduc valt onder het wijnconcern Grandeau. Het onderscheidt zich door de drang naar permanente vernieuwing en verbetering.

Extra informatie

Jaar

Kleur

Hoeveelheid

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.