Chateau de Brague Plantier de la Reine Bordeaux Supérieur 2015

 11.50 incl.btw

Gratis verzending vanaf €49,-.

7 op voorraad

Beschrijving

Chateau de Brague Plantier de la Reine Bordeaux Supérieur 2015

Samenstelling Chateau de Brague Plantier de la Reine Bordeaux Supérieur 2015

Deze rode Bordeaux Supérieur 2015 is een speciale cuvée, genaamd Plantier de la Reine van het chateau de Brague. De wijn heeft een enigszins afwijkende samenstelling. De gebruikte druivensoorten zijn  Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (25%) en Cabernet Franc (5%). Terwijl normaliter alleen Merlot en Cabernet Sauvignon van toepassing zijn.

Het alcoholpercentage bedraagt 13,5%.

 Productie van de wijn

De wijnstokken zijn geplant op een bodem van kalk en kiezelsteen. De wijnboer probeert  de optimale rijpheid van de druiven zo goed mogelijk te benaderen. Daarom proeft hij dagelijks van elk perceel de druivenbessen. Bij een positief resultaat begint de machinale oogst. Vervolgens verwijdert men direct na binnenkomst op een leestafel de bladeren, de takjes en andere ongerechtigheden tussen de geoogste druiventrossen. Hierna gaan  de druiven in een roestvrijstalen tank. Hier ondergaat de jus gedurende een week een zogenoemde koude weking alvorens de gisting begint.

De wijnboer proeft elke cuve om zeker te weten welke wijnen zijn opgevoed in eikenhouten vaten.  Vervolgens wordt de wijn eind november overgebracht in tonnen.  Hiervan is 1/3 nieuw eikenhout, 1/3 van een jaar oud en 1/3 is eikenhout van 2 jaar oud. Daarna verblijft de wijn gedurende ongeveer 12 maanden in deze eikenhouten vaten. Vervolgens wordt na het proeven besloten tot het wel of niet aftappen van de vaten. Hierna wordt de wijn op fles gezet in de loop van de winter.

Proeverij

De jaargang 2015 is voor Bordeauxwijnen subliem. Deze Bordeauxwijn is daar een exponent van. Hij presenteert een zijdeachtige kleur die doet denken aan framboos en rijpe kers. Dit is het teken van een zekere jeugdigheid. In elk geval heeft de wijn een sterke en krachtige geur. Tijdens het proeven onthult hij subtiel de aroma’s van fruit vergezeld van een zweem van bos en rook. De dronk is soepel met in het begin een fruitige, ja zelfs rijpe smaak. Vervolgens is de structuur ietwat vettig met een lichte bosgeur. Hieruit is de complexiteit van deze wijn af te leiden. Hij blijft hangen met de geur en smaak van gebrande koffie en rood fruit.

Proefdoos de Brague 2015 en de Brague Plantier de la Reine 2015 (6 flessen)

Grape33 stelde voor u een PROEFdoos Chateau de Brague samen om de verschillen te proeven tussen de Bordeaux Superieur 2015 èn de Bordeaux Supérieur cuvée Plantier de la Reine.

Bestel HIER

Extra informatie

Hoeveelheid

750 ml

Aantal

1

quantity-is-minimum

false

Hoeveelheid flessen

, ,

Land

Frankrijk

Wijnjaar

Kleur

alcoholpercentage

13.5

Appellation

Medaille

Zilver

Wijnhuis

Chateau de Brague

Druivenrassen

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…