Chateau Glanet Bordeaux Supérieur 2016

Gratis verzending vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 14,00 incl.btw

11 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Land

Wijnjaar

Kleur

Alcoholpercentage

Druivenrassen

,

Appellation

Wijnhuis

Chateau Glanet Bordeaux Supérieur 2016

Chateau Glanet Classique Bordeaux Supérieur 2016

De Chateau Glanet Classique Bordeaux Supérieur 2016 is de basiswijn van chateau Glanet. Hij bestaat voor 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon.  Het totale domein van chateau Glanet beslaat 12 hectares. Hiervan leveren 7,7 hectare de druiven voor deze wijn.
Een deel van deze wijn legt men gedurende 12 maanden in vaten van Frans eikenhout. De naam is dan Bordeaux Supérieur 2016 fûts de chêne.

De productie van de Chateau Glanet Classique

Direct na de pluk schraapt men de druiven bijeen waarna zij vervolgens in gekoelde vaten gaan. Hierdoor komen de typische aroma’s van rood en bloemrijk fruit het beste tot hun recht. Met name hierdoor onderscheiden de wijnen zich.

Vervolgens verwarmt men de tanks tot 28 graden Celsius gedurende drie weken tot een maand. Deze operatie beoogt een maximum aan fijne tannines en meer complexe aroma’s te extraheren. De wijn wordt vervolgens gebonden en gefilterd voordat hij wordt gebotteld.

De proeverij

Het kenmerk van deze heerlijke wijn is zijn verfijnde tannine-structuur met bovendien een bijzonder fraaie robijnrode kleur met paarse tinten. In de mond is de wijn vlezig en rond, met bovendien aroma’s van rood fruit, rijpe kersen. Die zich ontwikkelen op zachte en fijne tannines met kruidige tonen.

Wijn | spijs combinaties

Deze wijn past perfect bij rood vlees en stoofschotels, maar bovendien bij kazen met karakter.

Bewaren

Deze wijn kan 8 jaar rijpen en verbeteren in de kelder.

De Bordeaux Supérieur fûts de chêne is gemaakt op basis van deze zelfde wijn. De Bordeaux Supérieur wordt dan gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten geplaatst waar de hout / wijn uitwisseling plaatsvindt om een ​​zijdeachtige, vanille en geroosterde eik te verkrijgen. De naam is vervolgens:  De Bordeaux Supérieur fûts de chêne