Chateau Lafargue Cuvée Alexandre Pessac Léognan 2016 blanc

 19,95 incl.btw

Gratis verzending vanaf €49,-.

3 op voorraad

Beschrijving

Chateau Lafargue Cuvée Alexandre Pessac Léognan 2016 blanc

Samenstelling Chateau Lafargue Cuvée Alexandre Pessac Léognan 2016 blanc

Deze Chateau Lafargue Cuvée Alexandre Pessac Léognan 2016 blanc is een van de betere wijnen uit de Pessac-Léognan streek. De wijn bestaat voor 86% uit Sauvignon Blanc en 14% Sauvignon Gris. Zeker geen klassieke samenstelling, maar het resultaat is werkelijk fenomenaal. De druivenoogst gebeurt zorgvuldig met de hand zodat men steeds de rijpste vruchten eruit kan pikken. Het alcoholpercentage bedraagt 12,5%.

Productie en vinificatie

Vlak vóór de oogst gaat men de wijngaard al deels ontbladeren. Het oogsten gebeurt voor een belangrijk deel handmatig. Vervolgens gaat men de ongewenste takjes, bladeren en dergelijke zorgvuldig verwijderen. Na een zachte persing van de druiven volgt de fermentatie.  Daarna gebeurt de opvoeding in de zogenaamde koude kamer gedurende 10 maanden op eikenhout. Hiervan is 25% nieuw eikenhout. Dit proces noemt men ook wel: sur lies fines.

Proeverij Pessac-Léognan 2016 wit

Fraaie kleur met geel-achtige accenten en spiegelingen van emerald. Aromatische intensiteit met een mooie neus van geconfijt citrusfruit, perzik, abrikoos en witte bloemen. Vervolgens ontplooit de Sauvignon Blanc zich ten volle.  In de mond geeft de wijn zonder meer een aangename frisheid. Vervolgens geeft de wijn haar structuur volledig prijs, uiteindelijk uitmondend in de resultaten van de eiken vat opvoeding. Hierdoor komen vele smaken zoals chocolade, caramel en drop naar boven.

Een mooie witte, ja zeer expressieve wijn, met een fraaie balans en een goed gecontroleerde zuurgraad.

Bewaren

De wijn heeft een bewaartermijn vanaf 2019 tot ongeveer 2026, mits uiteraard de condities goed zijn.

Onderscheidingen | Palmares

  • Médaille d’Or au Concours de Bordeaux 2018

  • Médaille d’Argent au Concours de Bruxelles 2018

Deze wijn valt telkenjare in de prijzen op belangrijke concoursen: een indicatie van consistente kwaliteit over de jaren heen.

wijn | spijs combinaties

De wijn gaat harmonieus samen met vis (tong of dorade), zeevruchten, gevogelte en wit vlees.

het chateau

Het domein is al drie generaties familie eigendom. Het beslaat 18,5 ha in de dorpen Martillac en Saint Médard d’Eyrans. Het perceel voor de witte wijnen beslaat 2,56 ha grond. Hiervan is de grondsamenstelling een mengsel van kiezels en zand. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt ongeveer 13 jaar. Daarbij bedraagt het rendement 51 hl / ha.

PROEFdoos met de rode en witte wijnen van chateau Lafargue (6 flessen)

Grape33 heeft voor u een proefdoos samengesteld met de fenomenale rode en witte wijn van chateau Lafargue uit het prestigieuze wijngebied Pessac-Léognan. Bestel HIER

 

 

Extra informatie

Hoeveelheid

750 ml

Aantal

1

quantity-is-minimum

false

Wijnjaar

Land

Frankrijk

Kleur

Appellation

Uitgelicht

alcoholpercentage

12.5

Druivenrassen

Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris

Medaille

Goud, Zilver

Wijnhuis

Chateau Lafargue