Chateau Lauduc halve flesjes Bordeaux 2018

SKU BORD27 Categorie Tags , , ,

Gratis verzending vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 5,90 incl.btw

36 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Wijnjaar

Kleur

Uitgelicht

Druivenrassen

,

Alcoholpercentage

Wijnhuis

Land

Chateau Lauduc halve flesjes Bordeaux 2018

halve flesjes Bordeaux rouge 2018 Chateau Lauduc Classic

samenstelling halve flesjes Bordeaux rouge 2018 van chateau Lauduc Classic

Deze halve flesjes Bordeaux rouge 2018 zijn afkomstig van Chateau Lauduc Classic. Hij heeft als samenstelling 75% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon. Daarbij bedraagt het alcoholpercentage 12,5%. Het suiker residu < 2%.

productie

Zodra de druiven optimaal rijp zijn gaat men over tot de mechanische oogst. Direct daarna verwijdert men de takjes en het loof. Vervolgens gaan ze door de druivenpers. Het chateau past daarbij al jaren de traditionele methodes toe. Daarbij gebeurt de alcoholische vergisting tussen 26 en 30 graden Celsius. De wijn wordt 2 keer per dag overgepompt onder gelijktijdige beluchting. Daarna volgt een fermentatie gedurende 15 tot 21 dagen. Het precieze aantal dagen is afhankelijk van de jaargang van de druiven. Gedurende de koude periode in de winter zuivert men vervolgens de wijn in ontwikkeling.

Proeverij

Robijnrode Bordeaux kleur. De geur is van rood en zwart fruit, nootmuskaat en kruiden. Vlezig en eerlijk in de mond maar toch voldoende geconcentreerd. Hierdoor presenteert de wijn een bijna volkomen evenwicht. Bovendien bezit hij een fraaie textuur die aanzet tot innig genieten. Dit gaat gepaard met verfijnde tannines samen met een verademende frisheid. Elegante wijn!

serveertemperatuur

Tussen 16 en 18 graden Celsius

bewaren

De wijn kan men 5 tot 8 jaar bewaren