Clairet de Bordeaux 2019 | Chateau Lauduc Classic

 10,00  8,00

Gratis verzending vanaf €49,-.

103 op voorraad

Beschrijving

Clairet de Bordeaux 2019 van chateau Lauduc Classic

algemeen

De Clairet de Bordeaux 2019 of gewoon Clairet is de laatste jaren echt in opmars. Deze voortreffelijke stille wijn wordt steeds vaker gedronken. Zowel bij de middagmaaltijd in Frankrijk als ook op het terras. Wij vinden de wijn gekoeld het lekkerst. Maar hij kan zeker ook op kamertemperatuur worden gedronken. De wijn heeft toch veel meer smaak dan de gemiddelde rosé. Bovendien is de kleur fantastisch mooi rood, vooral in de zon. Het is bovendien een van de oudste wijnen uit de Bordeauxstreek.

De Clairet moet je zeker niet verwarren met de Clairette. Deze laatste wijn is een lichte bubbelwijn. Bekend is met name Clairette de Die in de Vercors.

de samenstelling van de Clairet de Bordeaux 2019

Deze Clairet de Bordeaux van het chateau Lauduc bestaat voor 75% uit Merlot en 25% Cabernet Sauvignon. Het alcoholpercentage bedraagt 14% terwijl het suiker residu minder dan 2% is.

De productie

Zodra de druiven rijp zijn start de mechanische oogst. Vervolgens verwijdert men de bladeren en takjes op weg naar de druivenpers.  Het sap heeft daarna gedurende 24 tot 48 uur een alcoholische vergisting ondergaan. Voor de productie van deze bijzondere Clairet onttrekt men ongeveer 10% van het sap aan de normale wijnvaten . Dit noemt men ook wel “het bloeden van het vat”. Tegelijkertijd vergist de wijnboer de most apart. Men past vervolgens de vinificatie-methode voor witte wijn toe. De reiniging van de wijn gebeurt  door de kou van 1 winter en door koeling.

De proeverij van de Clairet de Bordeaux 2019

Deze Clairet de Bordeaux heeft een schitterende kleur dankzij de huiddunne rose marshmellow rosé. Bovendien zijn de magenta tinten opvallend. De wijn heeft een krachtige geur van aardbeien-mousse met een zweem van blauwe bes en zachte pepers. De mond is zonder meer open en vrij, ja zeer harmonieus. Het lijkt op een mand vol rood fruit waarin bovendien de dominantie van exotisch fruit erboven uit springt. Hierdoor is de aromatische complexiteit verhoogd.

Op veel proeverijen is de Clairet een openbaring. Niet alleen door zijn uitstekende toegankelijkheid. De wijn kan zowel op kamertemperatuur als gekoeld worden gedronken. Zeker in de zomer is dit een goede keuze bij een lichte middagmaaltijd of gewoon een salade.

bewaren van de Clairet

Deze Clairet kan nog zeker 4 jaar bewaard worden.

onderscheidingen

Médaille d’Argent Concours Général Agricole Paris 2019

Extra informatie

Jaar

Kleur

Uitgelicht

,