Chateau de Brague Cuvée de l’Etoile Bordeaux Supérieur 2014

SKU BOSU29 Categorie Tags , , ,

Vivino waardering 3.8

 

Gratis verzending vanaf €100,-

 23,00 incl.btw

2 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Uitgelicht

Alcoholpercentage

Druivenrassen

Wijnhuis

Chateau de Brague Cuvée de l’Etoile Bordeaux Supérieur 2014

de Brague 2014 Cuvée de l’Etoile Bordeaux Supérieur

samenstelling Chateau de Brague 2014 Cuvée de l’Etoile Bordeaux Supérieur 2014

Deze Bordeaux Supérieur wordt gemaakt van Merlot druiven afkomstig van de beste delen van de wijngaard van chateau de Brague. Alvorens men gaat oogsten proeft men de druiven zeer nauwlettend. De rijpheid van de pitjes is super belangrijk.

Na de klassieke vinificatie gaat de wijn eind november over in nieuwe tonnen. De eerste tijd voert men elke week een zogenoemde batonnage uit. Door intensief te roeren brengt men de fijne droesem intensief in contact met de inhoud van het vat. Hiermee verkrijgt men een goede smaakoverdracht en een robuuste vloeistof. Eén keer per maand  proeft de wijnmeester de zich ontwikkelende wijn in de tonnen. Als onderdeel van haar ontwikkeling knijpt met een tot drie keer per jaar de wijn uit.

In het daaropvolgende jaar doet men in december de wijn in de fles. Hieraan vooraf past men bodemfiltratie en eventueel klaring van de wijn toe. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 3 jaar op fles. Daarna volgt de verkoop.

Proeverij

Intense rode kleur met een nuance van vermiljoen. De geur is open met ondertonen van gekookt fruit en gebrande koffie. De smaak is zijdezacht met ondersteunende tannines (zoals het hoort!) en een aangename houtachtige afdronk.  De wijn is aangenaam, evenwichtig en fruitig.

Unieke geschiedenis van Chateau de Brague

Chateau de Brague is een chateau, typerend voor de Bordeaux streek. Het ligt in het hart van een uitzonderlijke wijngaard. Gedurende het hele jaar werkt men hier dagelijks met veel toewijding en zorg om uiteindelijk een bijzondere wijn te produceren. Deze wijn is authentiek en van uitzonderlijk grote kwaliteit.

Reeds gedurende drie generaties ziet dezelfde familie angstvallig toe op de zorg van hun wijngaarden en de productie van hun wijnen. Grootvader Maurice Trève  was industrieel uitvinder in materiaal voor de spoorwegen. Hij verwierf het domein in 1936 en besteedde er vervolgens al zijn vrije tijd aan, als een hobby.

Zijn schoonzoon, Jacques Galland, een landbouwkundig ingenieur, werkte als industrieel in een gieterij. Daarna heeft zijn dochter Hélène zijn werk voortgezet. Zij moderniseerde het wijnproductie proces waarbij zij de nieuwste ontwikkelingen in de wijntechnologie toepaste. Hun kleindochters Noèle, architect, en Cécile,  modevak ontwerpster, zetten vervolgens gedurende meer dan 70 jaar dit werk voort. Hierbij letten ze steeds op voortdurende kwaliteitsverbetering en respect voor het milieu.

de plek

Eeuwenlang heeft de mens hier het land en de wijngaarden bewerkt. Door de eeuwen heen bestendigden zij hun cultuur tot op de dag van vandaag.

Het chateau ligt midden in de wijngaard en overziet nauwlettend het gehele domein met de wijngaarden. Het landgoed strekt zich uit over 60 hectare rondom het kasteel.

De wijngaard bestaat uit drie verschillende druivensoorten: Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc voor de rode en Sémillon voor de witte wijnen. Deze verschillende druivensoorten zorgen elk voor hun kenmerkende aroma’s.  Uit deze druivensoorten worden de wijnen met zorg samengesteld om uiteindelijk de verfijnde typische smaak van chateau de Brague te creëren.