Dinerdoos PRESTIGE voor uw bijzondere diner

 79,00 incl.btw

Gratis verzending in NL vanaf €49,-.

15 op voorraad

Beschrijving

Dinerdoos Prestige: feestelijk en verzorgd

de dinerdoos PRESTIGE

Deze dinerdoos bestaat uit 6 flessen verschillende wijnen. Ze zijn van goede kwaliteit en passen heel goed bij een leuk samengesteld dinertje.

samenstelling dinerdoos

Het Dinerpakket Prestige is door ons persoonlijk geselecteerd. De geselecteerde wijnen komen uit bovengemiddelde wijnjaren. Hierbij 2015 en 2016 bijna buitencategorie.

Het pakket bevat de volgende bijzondere Bordeaux wijnen:

  • Crémant de Bordeaux BRUT van chateau Lauduc
  • Bordeaux Clairet 2019, eveneens van chateau Lauduc
  • Mayne du Cros wit 2016 eiken
  • Mayne du Cros rood 2015 eiken
  • Glanet Cuvée Prestige, Bordeaux Supérieur 2015 eiken
  • Lange Reglat, Sauternes uit 2009

Deze wijnen zijn van een ongeëvenaarde kwaliteit met het label AOC. Bovendien zijn zij afkomstig van de onafhankelijke wijnboeren. Hier zijn in familieverband opeenvolgende generaties bezig met het produceren van wijnen met een goede kwaliteit. Afhankelijk van de grootte van uw gezelschap kunt u natuurlijk ook meerdere pakketten afnemen.

toelichting op de wijnen

Crémant de Bordeaux

De Crémant de Bordeaux kan zonder meer de vergelijking doorstaan met menig champagne. De productiemethode is bovendien exact hetzelfde.  Proeven is gelijk aan genieten.

Clairet de Bordeaux

Een van de oudste wijnen uit de Bordeauxstreek. Hij werd al in de 16e eeuw verscheept naar het Engelse hof. Gekoeld drinken vinden wij het lekkerst, maar op kamertemperatuur kan ook. Kan ook als aperitiefwijn worden gepresenteerd

Rode wijnen:

De familie Boyer bestiert diverse chateau’s. Een daarvan is chateau Mayne du Cros.  In dit pakket brengen wij hun rode wijn uit 2015, die uitstekend past bij een mooi tussengerecht of hoofdgerecht met vlees.

Daarnaast ontdekten wij onlangs een fantastisch mooie Bordeaux Superieur 2015 van chateau Glanet die op eikenhout is gerijpt. Niet lang na onze ontdekking is de wijn daarnaast meerdere keren onderscheiden met een medaille. Bovendien kozen wij de cuvée Prestige. Deze wijn heeft namelijk een duidelijk breder pallet aan smaken dan de Bordeaux Superieur.

Witte wijnen:

In dit pakket bevindt zich ook de prima aperitiefwijn van chateau Mayne du Cros uit het topjaar 2016. De wijn heeft gedurende een paar maanden op eikenhout gelegen.

De dessertwijn Sauternes komt van het befaamde wijnhuis Lange-Reglat. Bovendien is deze uitzonderlijke wijn van één van de betere Bordeaux wijnjaren: namelijk 2009. Zoals bij vrijwel al onze wijnen is ook deze Sauternes afkomstig van een toegewijde wijnboer, Bernard Reglat. Kortom, een van de betere Sauternes!

Extra informatie

Hoeveelheid

Jaar

, , ,

Kleur

, , , ,

Proefdozen

Uitgelicht

, ,