Dinerpakket Excellence voor de echte fijnproever

 115,00 incl.btw

Gratis verzending in NL vanaf €49,-.

14 op voorraad

Beschrijving

Dinerpakket Excellence

Dit dinerpakket Excellence bestaat uit 6 flessen verschillende wijnen. Ze zijn van uitstekende kwaliteit en passen heel goed bij een zorgvuldig samengesteld dinertje. Dit pakket is ook interessant om zomaar eens een diversiteit aan wijnen te proberen of aan iemand te schenken.

samenstelling dinerpakket Excellence

Het Dinerpakket Excellence is door ons persoonlijk geselecteerd. De geselecteerde wijnen komen uit bovengemiddelde wijnjaren. Hierbij zijn 2015 en 2016 zelfs buitencategorie te noemen.

Het pakket bevat de volgende bijzondere Bordeaux wijnen:

  • Crémant de Bordeaux BRUT van chateau Lauduc
  • Bordeaux rosé 2015, van chateau du Cros
  • Witte Pessac-Léognan 2016 van chateau Lafargue
  • rode Pessac-Léognan 2014 van Domaine de Grandmaison
  • rode Pessac-Léognan 2015 van chateau Lafargue
  • Sauternes 2010 van chateau Haut-Mayne

Deze wijnen zijn van een ongeëvenaarde kwaliteit. Zij hebben zonder meer allen het label AOC. Bovendien zijn zij afkomstig van de onafhankelijke wijnboeren. Hier zijn in familieverband opeenvolgende generaties bezig met het produceren van wijnen met een goede kwaliteit. Afhankelijk van de grootte van uw gezelschap kunt u natuurlijk ook meerdere pakketten afnemen.

toelichting op de wijnen

Crémant de Bordeaux

De Crémant de Bordeaux kan zonder meer de vergelijking doorstaan met menig champagne. De productiemethode is bovendien exact hetzelfde.  Proeven is gelijk aan genieten.

Bordeaux rosé van chateau du Cros van Cathérine Boyer

Een lekkere frisse rosé uit de du Cros serie. Je merkt gewoon dat hier zorg aan besteed is.

De wijnen van Chateau Lafargue

De wijnen van chateau Lafargue zijn subliem. Lafargue ligt in het prestigieuze wijngebied Pessac-Léognan.

De witte wijn is weliswaar droog, maar gemaakt van de Sauvignon Blanc èn de Sauvignon gris druif. Hij komt uit het topjaar 2016. Bovendien heeft de wijn bijna 16 maanden op eikenhout gelegen. Hierdoor zijn er lekkere citrus smaken aanwezig die ondersteund worden door vleugjes van chocolade en tabak. Kortom een meesterwerk van de bovenste plank.

De rode wijn van chateau Lafargue (uit het topjaar 2015) is gemaakt van Cabernet Sauvignon en Merlot. Daarna is de wijn gedurende 16 maanden opgevoed in eikenhouten vaten. Hierdoor ondersteunen de tannines van het eikenhout op subtiele wijze de wijn. Dit levert een aangename wijn op die toch gemakkelijk toegankelijk is.

De rode wijn van Domaine de Grandmaison

Dit is eveneens een wijn uit de Pessac-Léognan streek. Hij zit al sinds 2008 in ons assortiment. De wijn is een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot, en heeft gedurende 16 maanden in eikenhouten vaten gelegen. Heerlijk bij een mooi stukje vlees.

Goudkleurige dessertwijn van chateau Haut-Mayne uit 2010

Uit het jaar 2010, topjaar van de Bordeaux streek presenteren we de Sauternes van Haut-Mayne.  Een sublieme Sauternes

Extra informatie

Hoeveelheid

750 ml

Aantal

1

quantity-is-minimum

false

Hoeveelheid flessen

Land

Frankrijk

Kleur

, , , ,

Uitgelicht