Geschenkdoos Etoile de Lauduc wijnen koop je bij de vakman

 47,50 incl.btw

Gratis verzending vanaf €49,-.

Uitverkocht

Artikelnummer: BOSU26 Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Geschenkdoos Etoile de Lauduc wijnen

samenstelling van de proefdoos Etoile de Lauduc

Deze bijzondere geschenkdoos is samen met chateau Lauduc samengesteld. Hij is bedoeld voor de echte wijnliefhebber. Samen met familie of met vrienden kan men de typische eigenschappen van elke wijnsoort leren kennen. Daarnaast kun je door twee of meer van deze wijnen te mengen een eigen blend maken. De basis van de wijnen is daarbij dezelfde. De wijnstokken staan immers allen op hetzelfde domein. Een uitstekende basis om de kenmerken van de druivensoorten te leren kennen.

De fraaie wijngeschenkdoos bevat vier wijnflessen. Voor de wijnen zijn de volgende vier verschillende wijnvariëteiten gebruikt:

  • Merlot
  • Malbec
  • Cabernet Sauvignon
  • Cabernet Franc

Normaliter is een Bordeauxwijn samengesteld uit 2 of meer van de genoemde druivensoorten. In dit geval heeft elke fles echter zijn eigen druivensoort. Men noemt dit ook wel mono-cépage.

de filosofie achter de geschenkdoos

Chateau Lauduc wilde elke druivensoort associëren met een dier dat aanwezig is op hun domein. Een knipoog naar de zeer rijke fauna die aldaar aanwezig is. De dieren worden uitgebeeld in een eigen sterrenbeeld (vandaar Etoiles de Lauduc).

de wijnsoorten

  • Malbec en de haas.

De haas steekt het hele jaar over in de wijngaarden. Bovendien schuilt de haas er tijdens het jachtseizoen. De kruidige en levendige kant van Malbec doet denken aan de snelle loop van de haas.

  • Cabernet Franc en de zwaluw

De zwaluw is historisch bekend in Bordeaux. Vooral op chateau Lauduc komen ze elk jaar terug. Een gezegde zegt bovendien dat een in het voorjaar terugkerende zwaluw een goed wijnjaar belooft. Cabernet Franc bezit een luchtige, lichte, maar zeker ook een gastronomische kant

  • Cabernet Sauvignon en het trekpaard

De gebroeders Grandeau van chateau Lauduc hebben een passie voor het fokken van paarden. Het trekpaard met zijn sterke schouders levert een associatie op met de Cabernet Sauvignon.

  • Merlot en de koe

Vroeger stonden er wel 200 Limousin koeien op de boerderij Lauduc. De zeer ronde kant van de Merlot doet denken aan het wellustige karakter van de koe. Bovendien is de Merlot in de wijngaard de melkkoe van Bordeaux. Veel wijnen in de Bordeauxstreek hebben vrijwel altijd een percentage Merlot.

de relatie van deze wijnsoorten met Chateau Lauduc Grande Cuvée

De Lauduc Grande Cuvée 2016 uit ons assortiment  is samengesteld uit de hiervoor genoemde vier druivensoorten. Met de vier flessen uit de geschenkdoos Etoile de Lauduc wijnen kun je bovendien ook zelf een eigen samenstelling maken.

Extra informatie

Hoeveelheid

750 ml

Aantal

1

quantity-is-minimum

false

Land

Frankrijk

Appellation

Kleur

Wijnjaar

,

Uitgelicht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…