Grand Cru wijnen Saint Emilion | Proefdoos

 210,00  168,00

Gratis verzending vanaf € 49,-

22 op voorraad

Beschrijving

Grand Cru wijnen St -Emilion | samenstelling van de doos

De Grand Cru wijnen van St-Emilion zijn legendarisch. Wij hebben bij onze kleine, onafhankelijke wijnboeren een aantal zeer fraaie Grand Cru wijnen weten te selecteren. Een paar hiervan zijn zelfs nog uit het topjaar 2010 van Bordeaux. Een unieke kans om de kracht en pracht van deze wijnen te ontdekken en te ervaren.  Naast een bijzondere Fronsac bevat de doos liefst 4 Saint-Emilion Grand Cru wijnen alsmede een Pomerol van het chateau Gouprie.  Deze laatste is de buurman van het befaamde chateau Pétrus.

 de wijnen

De door ons geselecteerde wijnen zijn stuk voor stuk wijnen met een aansprekend karakter. De meeste van de wijnen zijn voornamelijk gemaakt van de zachte Merlot druif. De wijnen hebben sowieso op nieuwe eikenhouten vaten gelegen gedurende 12 tot 16 maanden.

bewaarpotentieel

Omdat de druiven uit Saint-Emilion zeer verfijnde tannines bevatten is de smaak verbluffend goed. Daarnaast zijn de wijnen in eikenhouten vaten gerijpt en kunnen zij mede daardoor nog de nodige jaren bewaard worden. Daarnaast is het typische aan deze wijnen dat door de verfijnde tannines vrijwel direct na markt-vrijgave uitstekend gedronken konden worden. Toch adviseren wij normaal gesproken een ligtijd van vijf jaar. 2010 is dus nu perfect op dronk.

originele kisten met opdruk

Een beperkt aantal van de wijnen kan vooralsnog geleverd worden in kisten met de originele opdruk van het chateau (o.a. Arnaud de Jacquemeau en Gouprie).

opmerking: de samenstelling van de doos kan variëren, afhankelijk van de beschikbaarheid van de wijnen. Het zijn overigens steeds wijnen van goede kwaliteit die een goede weerspiegeling geven van het gebied rondom Saint Emilion.

Extra informatie

Jaar

,

Kleur

Wijnregio

,

Uitgelicht

, ,

Hoeveelheid

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.