Chateau Lauduc halve flesjes Bordeaux 2019

Gratis verzending vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 5,50 incl.btw

70 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Wijnjaar

Kleur

Uitgelicht

Alcoholpercentage

Druivenrassen

,

Appellation

Land

Wijnhuis

Medaille

,

Chateau Lauduc halve flesjes Bordeaux 2019

halve flesjes Bordeaux 2019 blanc chateau Lauduc Classic

samenstelling van de wijn

De halve flesjes Bordeaux 2019 blanc van Chateau Lauduc Classic zijn een groot succes. Met name voor alleenstaanden of als je eens geen zin hebt in een hele fles wijn. Deze heerlijke droge witte Bordeaux 2018 is één van de al jarenlang gewaardeerde basiswijnen chateau Lauduc. Deze basiswijnen voeren de naam de naam Lauduc Classic. De wijn bestaat uit de druivensoorten Sauvignon Blanc (75%) en Sémillon (25%). Beide druivensoorten past men in de Bordeaux-streek veelvuldig toe. Elke wijnboer heeft daarbij zijn eigen verhouding voor witte wijnen. Het alcoholpercentage bedraagt 13%

Productie van de Chateau Lauduc Classic Bordeaux 2019 blanc (halve flesjes)

De druiven plukt men in een zo kort mogelijke tijdsspanne handmatig. Hierdoor blijven de vruchten zo fris en gezond mogelijk. Vervolgens start de persing van de druiven onmiddellijk bij aankomst in de chai. Dit gebeurt met een pneumatische pers. Vervolgens begint het schoonwassen van de vruchten. De fermentatie gebeurt op vat bij een nauwkeurig gecontroleerde temperatuur. Daarna wordt de gecontroleerde opvoeding in grote vaten uitgevoerd. Om de meer complexe smaken (bloemen | exotisch fruit) naar boven te brengen wordt er om de twee dagen geroerd. Bovendien wordt door dit proces de wijn zachter in de mond. De wijn wordt gefilterd vóór de botteling, welke op het chateau plaats vindt.

Proeverij

Deze witte droge Bordeaux-wijn biedt een schitterende licht-gele kleur. De wijn heeft een rijke, frisse geur met een dominantie van blanke perzik. Dat komt vooral door de smaak van citrusfruit in het begin waarbij duidelijk pompelmoes wordt waargenomen. Tegelijkertijd openbaart zich een complexe fruitigheid, gepaard aan een grote mineraliteit. Hierdoor ervaart men een levendige en heerlijke volle frisse smaak met een zweem van menthol in de mond.

Alles bij elkaar: een goed fruitig evenwicht met een mooie zuurgraad met als resultaat een warm aandoende langdurige afdronk. Zonder meer een aanrader.

Onderscheidingen | palmares

  • Médaille d’Or | Concours National des Vins vinifiés par le Vigneron Independant 2016
  • Oscars des Bordeaux
  • Médaille de Bronze | Concours des Vins d’Aquitaine Bordeaux 2016
  • Guide Hubert: