Halve flesjes Grand Cru Sauternes Chateau Caillou 2010

 21,50 240,00 incl.btw

Vivino waardering 4.2
Gratis verzending vanaf € 75,-

Beschrijving

Halve flesjes Grand Cru Sauternes Chateau Caillou 2010

Samenstelling halve flesjes Grand Cru classé Sauternes

Deze halve flesjes Grand Cru Sauternes bevat een Sauternes uit het topjaar 2010. De bijzondere wijn bestaat voor 100% uit Sémillon. Het alcoholpercentage bedraagt 13,3%. En, zoals gebruikelijk, heeft men bovendien 7,33 likeur toegevoegd. Deze Sauternes bevat daarnaast 132 g/l aan suiker.

Halve Flesjes

Wij hebben bewust ook de halve flesjes in ons assortiment opgenomen.  Voor diverse mensen is een 75cl  fles een te grote hoeveelheid. Een half flesje uitgeschonken in kleine glaasjes past dan beter bij subtiele voorgerechten of nagerechten.

Productie

De wijngaard beslaat 12 ha. De grond bestaat uit een bodem van kiezelige klei en kalk (afkomstig van zeesterren). Daar bovenop ligt een laag van scherp zand bezaaid met platte ronde stenen. De oogst was op 28 september. De oogst van elke dag houdt men bovendien gescheiden om homogene hoeveelheden te krijgen. De fermentatie gebeurt in INOX cuves. De veroudering en opvoeding geschiedt gedurende 18 tot 24 maanden in vaten.

Proeven

De aanblik levert eengouden kleur, briljant met fraaie schitteringen

De geur is fruitig met subtiele aroma’s van citrus fruit. Daarnaast een lichte aroma van de passievrucht gepaard aan genereuze aroma’s van pompelmoes.

In de mond is de wijn zonder meer lieflijk, vlezig en lang. Een typisch kenmerk van Barsac. De wijn toont rondheid, gepaard aan een grote frisheid. Daarenboven is de wijn soepel en voldoende vluchtig. Kortom, harmonieus met een zweem van exotisch fruit doordrenkt met pompelmoes en kruiden.

In het algemeen bezit de wijn een zeer mooie pure fruitigheid met bovendien een subtiel evenwicht tot in de finesse. Lekker lange nasmaak.

Wijn-spijs combinatie

Deze bijzondere Sauternes is zonder meer subliem bij Serrano ham, rillettes de canard, foie gras op kruidenbrood. Daarnaast zonder meer bij vis in een olieachtige saus of gevogelte uit de tajine. Past bovendien ook goed bij aziatische en orientaalse specialiteiten.  Geboren aperitief wijn.

Advies

serveertemperatuur: 8° – 10° Celsius | Heeft nog veel bewaarpotentieel.

Palmares | onderscheidingen

  • Bettane & Desseauve : 18,5 / 20
  • La revue des vins de France 2012 : 16/20
  • Jancis Robinson 2012 : 17/20

Geschiedenis van chateau Caillou

Het chateau Caillou is één van de parels van de wijngaarden van Barsac. Het is een wijnbouw domein in Barsac in het district Gironde.  Deze AOC Barsac is geclassificeerd als deuxième grand cru in de officiële classificatie van Bordeauxwijnen in 1855.

Het Château Caillou is genesteld in het herdelijke landschap van Sauternes. Het is bovendien schitterend gelegen op zacht glooiende hellingen. De horizon is uitgestrekt met zonder meer fraaie vergezichten. Twee slanke torens flankeren het Château. Zij domineren de omgeving.  Het Château is omgeven met 15 ha wijngaarden. De kadastrale indeling hiervan is niet meer gewijzigd sinds de 1855-classificatie.

In 1909 kwam het château in het bezit van de familie Ballan-Bravo. Sindsdien hebben al 4 generaties hun unieke kennis en kunde doorgegeven. Hierdoor heeft men het terroir en de productie van elegante en betoverende wijnen alsmaar verbeterd.

Extra informatie

Wijnjaar

Kleur

Appellation

Hoeveelheid flessen

, , ,

Uitgelicht

alcoholpercentage

13.3

Druivenrassen

Sémillon

Hoeveelheid

375 ml 

waardering

16 / 20 La revue des vins de France, 17 / 20 Jancis Robinson, 18.5 / 20 Bettane & Dessauve

Land

Frankrijk

Wijnhuis

Chateau Caillou

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.