Les Terrasses de Belles Graves Lalande de Pomerol 2014

SKU LPOM01 Categorieën , Tags , ,

Gratis verzending in NL vanaf € 75,-.

Gratis verzending vanaf €100,-

 28,00 incl.btw

11 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

,

Alcoholpercentage

Wijnhuis

Nieuwe wijnen

Les Terrasses de Belles Graves Lalande de Pomerol 2014

Lalande de Pomerol 2014 Les Terrasses de Belles Graves

samenstelling Lalande de Pomerol 2014 Les Terrasses de Belles Graves 4

De Chateau Les Terrasses de Belles Graves Lalande de Pomerol 2014 is een blend van 88% Merlot en 12% Cabernet Franc. Het alcoholpercentage bedraagt 13,5% . Het is de tweede wijn van Chateau Belles Graves en draagt de naam Chateau Les Terrasses de Belles Graves. De druiven zijn afkomstig van de jongere wijnstokken. De wijn wordt gemaakt om de frisheid van deze druiven de boventoon te laten voeren.

proeverij

Deze Lalande de Pomerol ruikt naar vooral zwart fruit (zwarte bes en bramen) maar ook rood fruit. De structuur is soepel en zijdeachtig met een mooie levendigheid. De afdronk is lang en aangenaam.

wijn-spijs

De wijn past super bij gegrilde ribsteak, eendenborst en klein wild.

het chateau en de wijngaard

Xavier Piton beheert het Château Belles Graves.  Vanaf 1989 is hij verantwoordelijk voor het domein. Hij is dan pas 23 jaar en bezig met de studie Letterkunde. Hij besluit de studie te staken en zich toe te leggen op de oenologie en de wijnmarketing. Als eerste herstelt hij de wijngaarden en moderniseert hij de apparatuur. Met name door het werken op het veld en het veelvuldige contact met vakmensen leert hij het vak van wijn-maken pas echt. Hij realiseert zich terdege dat Belles-Graves over een terroir beschikt dat met geen enkel ander te vergelijken is en tevens een groot respect voor de tradities vereist.

de wijngaard

De wijngaard beslaat een oppervlakte van 17 hectare. Slechts twee druivensoorten worden gebruikt: Merlot (88% van de oppervlakte) en Cabernet Franc of Bouchet voor de resterende 12%. De percelen gelegen ten oosten, zuiden en westen van het kasteel. Zij vormen een klei-grindhelling met een ondergrond die rijk is aan ijzeroxides. Tot aan de weg tref je bovendien een plateau aan met overwegend vuursteen, vergelijkbaar met die van Pomerol. Naar het Noorden gaat de grond over naar klei-leem, met een substantiele hoeveelheid van rood grind. In de ondergrond bestaat er een afwisseling van waterdoorlatende zandlagen gemengd met rode klei en lagen van blauwe klei. De laatste laag houdt bovendien het regenwater tegen en zorgt voor een uitstekende en natuurlijke afvoer door de vorming van ondergrondse waterreserves. Op deze laatste kunnen de wijnstokken gretig beroep doen tijdens te droge zomers.