Chateau des Landes Lussac Saint Emilion 2016

Vivino beoordeling 4.0

Gratis verzending vanaf €100,-

 21,00 incl.btw

11 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

, ,

Alcoholpercentage

Chateau des Landes Lussac Saint Emilion 2016

Chateau des Landes Lussac Saint Emilion 2016

samenstelling Chateau des Landes Lussac Saint Emilion 2016

Deze Chateau des Landes Lussac Saint Emilion 2016 is een blend. De samenstelling is 80% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc. Het alcoholpercentage bedraagt 13,5%.

Reeds drie generaties zijn verenigd op dit domein met de naam Vignobles Lassagne. Zij zijn vastbesloten om met al hun inspanning en toewijding een super goede wijn te maken. Naar onze bescheiden mening zijn ze daarin zonder meer geslaagd.

productie

Men bewerkt de wijngaard op de conventionele manier. Daarnaast gebeurt de oogst voornamelijk mechanisch. De gisting speelt zich vervolgens af in thermisch gereguleerde INOX vaten.  De opvoeding van de wijn wordt daarna uitgevoerd in betonnen kuipen die met epoxyhars zijn bekleed.

Het chateau bezit een ultramoderne chai.

proeverij

De wijn vertoont een intense robijnrode kleur met bovendien bijzonder mooie rode schitteringen. De geur is vervolgens nogal intens waarbij de aroma’s van zwart fruit de boventoon voeren. De wijn geeft een subtiele, maar intense smaak.

Schenk de wijn bij voorkeur op ongeveer 18 graden.

bewaren

De wijn is vrijwel op dronk en, gezien het topjaar 2016, kan hij echter zeker nog vele jaren bewaard blijven.

Chateau des Landes 2016 Lussac Saint Emilion

onderscheidingen | palmares

  • Concours International de Lyon 2018: Médaille d’or
  • Concours des grands vins de France de Mâcon 2018: Médaille de bronze

het chateau des Landes

Het chateau des Landes is een familiewijngaard, opgericht in 1952.  Het is gelegen in de appellation Lussac Saint Emilion. Oorspronkelijk werkte de eigenaar Paul Lasalle ‘s nachts in de tegelfabriek en overdag in de wijngaard. In 1979 rondde Daniel zijn wijnstudie af en voegde zich bij hem. Daarnaast zijn in de loop der jaren nog ettelijke hectares toegevoegd. Hierdoor besloeg in 2000 het areaal 23 ha.

Vanaf 1985 ontwikkelde Daniel het assortiment verder. Dit kon mede dankzij chateau des Arnauds uit Abzac (zeer grindrijk).  Vanaf 2001 voegt de 3e generatie Nicolas een modern technisch aspect toe. Hierbij werden echter de traditionele verworvenheden behouden.

Deze nieuwe aanpak èn de rigoreuze selectie van 35 ha wijngaard brachten vervolgens succes. Ze hebben het mogelijk gemaakt om 3 fraaie cuvée’s te ontwikkelen.