Château Tour Peyronneau Saint-Émilion Grand Cru 2014

 29,50 incl.btw

Vivino beoordeling 3.8
Gratis verzending vanaf € 75,-

10 op voorraad

Beschrijving

Château Tour Peyronneau Saint-Émilion Grand Cru 2014 samenstelling

Deze Château Tour Peyronneau Saint-Émilion Grand Cru 2014  bestaat voor de volle 100% uit Merlot. Het alcoholpercentage bedraagt 13,5%. Deze wijn is misschien wel het beste voorbeeld van wat het wijnjaar 2014 heeft weten voort te brengen.

Saint-Émilion Grand Cru 2014 | productie

De wijngaard beslaat een oppervlak van 7 hectare en is volledig beplant met 100% Merlot wijnstokken. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar. Zij zijn geplant in een dichtheid van pakweg 6000 /ha. De percelen liggen op een terroir van grind, zand en zandachtige klei hetgeen typisch is voor de regio Saint-Emilion.  Het geheel ligt dicht bij de stad, waardoor de vegetatie eerder rijp is door een lokaal zachter klimaat.

De wijn doorloopt de gebruikelijke vinificatie-processen. Vervolgens  gaat de wijn in eikenhouten vaten om opgevoed te worden. Dit gebeurt gedurende 14 maanden in vaten van speciaal geselecteerd gebruikt eikenhout. Daarna gaat de wijn in de fles.

de proeverij

Deze Saint-Emilion Grand Cru 2014 komt uit het zonder meer prima wijnjaar 2014. De wijn ruikt naar krenten, zwarte bes en gerookt vlees. De eerste teug is verrassend, mooi gebalanceerd met accenten van rood fruit en op de achtergrond zachte tannines als ondersteuning.  Daarnaast is ook een vleug van drop waarneembaar met daaraan toegevoegd enkele noten van toast en rook. Kortom een soepel en een verfijnd delicaat pallet dat de echte wijnliefhebber kan bekoren.

Het Château Tour Peyronneau

Op 5 minuten afstand van het idyllisch stadje Saint-Emilion wordt je meegevoerd door een van de allermooiste wijngaard-landschappen van Frankrijk. Op de hellingen van de kalksteenplateau’s ontwikkelt de Merlot druif haar top van verfijning en expressie. Château Bernateau is een klein domein dat gedurende acht generaties in familiebezit is.

Onlangs hebben Regis en Jacqueline Lavau het management overgedragen aan hun zoon Pierrick, afgestudeerd als oenoloog. Het betreft hier de domeinen chateau Bernateau en Tour de Peyronneau. Onder zijn leiding worden beide domeinen organisch bewerkt en verkregen de Saint-Émilion Grand Cru status. Mede hierdoor hebben zijn wijnen de hoogste bio-certificatie verworven.

Château Tour Peyronneau heeft 12 hectares wijngaard liggen in de gemeentes Saint-Sulpice de Faleyrens en Libourne. De hellingen hiervan bestaan vooral uit klei, zand en kiezel. De 7 hectares wijngaard van Château Bernateau staan op de klei en kalksteen plateau’s van Saint-Etienne-de-Lisse. De diversiteit van de bodemsoorten en hun blootstelling aan de weersomstandigheden staan bekend als zijnde buitengewoon. Beide wijnen brengen unieke en toch verschillende aspecten naar voren. De meer kiezelachtige gronden van Château Tour Peyronneau leveren zijdeachtige minerale tonen voortkomend uit welriekende warme steen en florale aspecten. Terwijl de kalksteen wijngaarden van Château Bernateau meer grootsheid, rijkdom en structuur leveren.

Extra informatie

Hoeveelheid

750 ml

Aantal

1

quantity-is-minimum

false

Wijnjaar

Land

Frankrijk

Kleur

Appellation

Hoeveelheid flessen

, ,

Uitgelicht

Druivenrassen

Merlot

alcoholpercentage

13.5

Wijnhuis

Château Tour Peyronneau