Montagne Saint-Emilion 2011 | Chateau Rocher-Gardat

 14,35 incl.btw

Gratis verzending vanaf €49,-. Deze wijn is verkrijgbaar in houten kisten.

Uitverkocht

Beschrijving

Montagne Saint Emilion 2011 Chateau Rocher-Gardat

samenstelling

Deze karakteristieke Montagne Saint Emilion 2011 is een melange van 90% Merlot en 10% Cabernet Franc.  Vóór de oogst verwijdert men allereerst het bladgroen van de druivenstokken. Hierdoor komen de betere trossen druiven duidelijker zichtbaar. Bovendien krijgen de trossen daardoor ook meer direct zonlicht. Het oogsten van de druiven gebeurt daarnaast volledig met de hand. Deze geweldige wijn gaat vervolgens gedurende minimaal twaalf maanden in wijnvaten voor de opvoeding. Elk jaar vervangt men bovendien ongeveer 1/3 deel van het vatenbestand door nieuwe vaten. Deze zijn gemaakt van nieuw Frans eiken.

Montagne Saint Emilion 2011 | smaak

Evenals de Rocher-Gardat van 2010 heeft de jaargang 2011  een intense kersenrode kleur, briljant. De eerste geur-indruk is duidelijk afkomstig van truffel. Maar zodra de zuurstof er bij komt is de frisse geur van rijp rood fruit overheersend. De aanzet is zonder meer fris met een ontwikkeling naar fruitig.  Het eindigt in een fantastische finale met zachte tannines. Op het Concours Regional des vins d’Aquitaine 2012 won deze wijn met glans de zilveren medaille.

Het chateau Rocher-Gardat

Chateau Rocher-Gardat bevindt zich in de appellation Montagne Saint-Emilion net naast de Saint-Emilion Grand Cru.  Het is een van de sub-regio’s van Saint-Emilion. De familie Moze-Berthon is eigenaar van Rocher-Gardat te Montagne, Gironde. Dit mini-domein is reeds 4 generaties in de goede handen van de familie Moze. Sinds de overname door Patrick Moze-Berthon in 1987 regende het complimenten. Zijn wil om te verbeteren is immens waarbij hij zeer nauwgezet werkt. Patrick heeft nog altijd een klein loyaal team aan zijn zijde die de wijngaarden en kelder ondersteunen. De wijngaard beslaat 7 hectare met een bodem van klei- en kalksteen.

Vandaag de dag kunnen wij nog de overblijfselen bewonderen van het chateau. De dragende muur van het huis is namelijk dezelfde als die van het chateau indertijd.

Deze wijngaard is gelegen tussen wijngaarden waarvandaan zeer belangrijke grands cru’s komen.  Men profiteert aldus van de min of meer leemachtige kiezelgrond. De aanplant is typisch voor Pomerol met 75% Merlot en 25% Cabernet Franc.

Montagne Saint Emilion 2011

Met betrekking tot hun werk in de wijngaard hebben Patrick en Mickael dezelfde werkwijze voor de drie arealen. Zij hebben het gebruik van de traditionele methoden voortgezet. De wijnstokken bewerkt men met de hand (ontbladeren en oogsten). 

Montagne Saint Emilion 2011 chateau Rocher-Gardat | Onderscheidingen

  • Zilver medaille Concours Regional des vins d’Aquitaine 2012.
  • bronzen medaille Decanter Asia Wine Awards 2014

Extra informatie

Hoeveelheid

750 ml

Aantal

1

quantity-is-minimum

false

Land

Frankrijk

Wijnjaar

Kleur

Appellation

Hoeveelheid flessen

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.