Pessac-Léognan 2010 | Chateau Domaine de Grandmaison

Gratis verzending vanaf €49,-

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschrijving

Pessac-Léognan 2010 | samenstelling

Deze prachtige wijn, de Pessac-Léognan 2010 (TOP-jaar!)  van Domaine de Grandmaison bestaat voor 50% uit Cabernet Sauvignon en 50% uit Merlot.

Pessac-Léognan 2010 | smaak

De Grandmaison 2010 heeft een robijnrode kleur met enkele zwarte weerspiegelingen. In de neus is hij zeer complex met enkele nuances van subtiele vanille geuren. In de mond wordt de eerste smaakgewaarwording ingezet door soepele en ronde tannines. Een dichte textuur vol smaken van hout met een lichte finesse van zoethout. Het samenspel geeft een zeer uitgebalanceerde wijn met een geraffineerde smaak die lang aanblijft in de mond.

DOMAINE DE GRANDMAISON de geschiedenis

Sinds lange tijd is er wijnbouw op Domaine de Grandmaison. Vanaf de 18e eeuw vermeldt een zekere Monsieur de Belleyme dit domein, toentertijd Barreyre genaamd. In de loop der tijden is de wijnproductie soms onderbroken geweest (vanwege vorst of druifluis) en is soms onderdeel geweest van een polycultuur.  Grandmaison heeft ook dienst gedaan als maison de campagne.
François Bouquier deed soms mee met de oogst en hij verwierf het domein in 1939, toen hij wist dat het te koop stond.
Vanaf die tijd hebben zijn zoon Jean en diens echtgenote Françoise de wijngaarden hersteld. Eveneens zijn ze begonnen met de bouw van het huidige kuipenhuis. Grandmaison startte toen dus opnieuw haar productie op.
Vanaf 1988 is hun zoon François met zijn echtgenote Mayi begonnen wijn te maken, totdat zij vanaf 1993 zich helemaal toelegden op het familiebezit.

Extra informatie

Hoeveelheid flessen

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.