Proefdoos Chateau de Brague 2015 wijnen kopen

 60,00 incl.btw

Gratis verzending vanaf €49,-.

39 op voorraad

Beschrijving

Proefdoos Chateau de Brague 2015 wijnen kopen

samenstelling van de proefdoos

De proefdoos Chateau de Brague 2015 bevat de twee toonaangevende rode wijnen. Bovendien komen beide wijnen uit het zeer goede wijnjaar 2015. Het interessante aan deze proefdoos is dat op een gemakkelijke manier beide wijnen goed met elkaar te vergelijken zijn.

De doos bevat 3 flessen Chateau de Brague en 3 flessen Chateau de Brague Plantier de Reine, een speciale cuvée.

Samenstelling Bordeaux Supérieur 2015 Rouge | chateau de Brague

Beide wijnen zijn een rode Bordeaux Supérieur 2015. De gebruikte druivensoorten zijn Merlot (70%), Cabernet Sauvignon (25%) en Cabernet Franc (5%). Terwijl normaliter alleen Merlot en Cabernet Sauvignon van toepassing zijn.

Samenstelling Bordeaux Supérieur 2015 Rouge cuvée Plantier de la Reine | chateau de Brague

De speciale cuvée is genaamd Plantier de la Reine. Deze wijn is gebaseerd op de ‘normale’ Bordeaux Superieur van de Brague. Echter, deze basiswijn heeft bog gedurende twaalf maanden gerijpt in eikenhouten vaten. Hierdoor verkrijgt men een fantastische ondersteuning afkomstig van de tannines van het eikenhout.

De naam Plantier de la Reine bestaat sinds 2001. In 2001 kocht de Brague een aantal aangrenzende wijngaarden. Deze produceerden Château La Reine Audry.

 Productie van de wijn

De wijnstokken zijn geplant op een bodem van kalk en kiezelsteen. De wijnboer probeert  de optimale rijpheid van de druiven zo goed mogelijk te benaderen. Daarom proeft hij dagelijks van elk perceel de druivenbessen. Bij een positief resultaat begint de machinale oogst. Vervolgens verwijdert men direct na binnenkomst op een leestafel de bladeren, de takjes en andere ongerechtigheden tussen de geoogste druiventrossen. Vervolgens gaan  de druiven in een roestvrijstalen tank. Hier ondergaat de jus gedurende een week een zogenoemde koude weking alvorens de gisting begint.

Men besteedt veel aandacht aan de onttrekking van de kleur. Maar het verkrijgen van een goede structuur is zeker zo belangrijk. Beiden gebeuren overigens afwisselend door het aansluiten van de pomp en de kan met stikstof. Telkens wordt de jus ontdaan van de ballast. Hierna duurt de alcoholische vergisting ongeveer 8 tot 10 dagen. Tenslotte begint de fase van de maceratie.

De wijnboer proeft elke cuve om zeker te weten welke wijnen zijn opgevoed in eikenhouten vaten.  Vervolgens wordt de wijn eind november overgebracht in tonnen.  Hiervan is 1/3 nieuw eikenhout, 1/3 van een jaar oud en 1/3 is eikenhout van 2 jaar oud. Vervolgens wordt na het proeven besloten tot het wel of niet aftappen van de vaten. Hierna wordt de wijn op fles gezet in de loop van de winter.

Proeverij

De jaargang 2015 is voor Bordeauxwijnen subliem. Deze Bordeauxwijn is daar een exponent van. Hij presenteert een zijdeachtige kleur die doet denken aan framboos en rijpe kers. Dit is het teken van een zekere jeugdigheid. In elk geval heeft de wijn een sterke en krachtige geur. Tijdens het proeven onthult hij subtiel de aroma’s van fruit vergezeld van een zweem van bos en rook. De dronk is soepel met in het begin een fruitige, ja zelfs rijpe smaak. Vervolgens is de structuur ietwat vettig met een lichte bosgeur. Hieruit is de complexiteit van deze wijn af te leiden. Hij blijft hangen met de geur en smaak van gebrande koffie en rood fruit.

 

 

 

Extra informatie

Hoeveelheid

,

Jaar

Kleur

Uitgelicht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.