Roséwijnen uit Bordeaux: lekker verfrissende proefdoos

 29,00 incl.btw

Gratis verzending vanaf €49,-.

33 op voorraad

Beschrijving

Roséwijnen uit Bordeaux: steeds meer gewaardeerd

samenstelling proefdoos

De proefdoos roséwijnen uit Bordeaux bevat de betere rosé’s uit de regio Bordeaux. De wijnen zijn afkomstig van de chateau’s Lauduc, du Cross en de Conqueste. Elke wijn heeft haar eigen specifieke karakter. De set wijnen is daarom interessant om ze vergelijkend naast elkaar te proeven. Hierdoor wordt een aardige indruk verkregen van de rosé’s uit Bordeaux.

De roséwijnen uit de Bordeauxstreek komen de laatste jaren verrassend sterk tevoorschijn. Bovendien vallen zij opvallend vaak in de médailles. Reden genoeg om eens een vergelijkende proeverij te ondernemen. Zo valt de rosé van chateau Lauduc in de categorie Oscar des Bordeaux, een uiterst prestigieuze onderscheiding welke nog aan geen andere rosé is toegekend.

Waarom zijn roséwijnen interessant?

Tot voor enkele jaren werd de rosé beschouwd als een eenvoudig bij-product. De laatste jaren daarentegen zien we dat meer en meer een aantal wijnboeren zicht toeleggen op het produceren van klasse-rosé’s.  Deze worden bovendien graag gedronken door de jonge garde in Bordeaux en Parijs. En niet te vergeten aan de Atlantische kust.

Vergelijkend proeven

Zonder meer aan te raden om deze set eens te gaan proeven met uw vrienden of familie.

Advies

Probeer ook eens de Clairet de Bordeaux, de donkere rosé die uitsluitend in de Bordeauxstreek (en natuurlijk bij ons Grape33.com) is te verkrijgen.

Extra informatie

Jaar

Kleur

Proefdozen

Hoeveelheid

,

Wijnregio

Uitgelicht