Proefdoos Sauternes wijnjaren 2009, 2010 en 2013

 69,50 incl.btw

Gratis verzending vanaf €49,-.

13 op voorraad

Beschrijving

proefdoos Sauternes wijnjaren

proefdoos Sauternes wijnjaren: 3 verschillende échte Sauternes wijnen uit topjaren 2009, 2010 en 2013

Allereerst hebben wij deze proefdoos Sauternes wijnjaren 2009 | 2010 | 2013 natuurlijk speciaal voor u samengesteld. Wij achten het vooral belangrijk dat u met deze wijnen kennis maakt. Vooralsnog zijn Sauternes wijnen bij velen nogal onbekend. Niet zozeer qua naam, maar vooral qua proef ervaring.

Goed om te weten is dat in de Bordeauxstreek de jaren 2009 en 2010 top wijnjaren zijn zonder weerga. In de doos treft u derhalve drie van onze voortreffelijke dessertwijnen aan. Bovendien zijn de wijnen afkomstig van onafhankelijke wijnboeren in het gebied Sauternes.

De volgende wijnen vindt u in de proefdoos:

  • Reflets de Carbonnieu  2010,
  • Lange-Reglat 2009
  • Les Tourelles de Caillou 2013. (opm Chateau Caillou is een chateau 2me grand Cru classée.

Daarnaast zijn de wijnen afkomstig van onafhankelijke wijnboeren in het gebied Sauternes.

De samenstelling van de Sauternes

De zoete wijnen bestaan doorgaans uit de druivensoorten Semillon, Muscadelle en Sauvignon. Uiteraard zal de onderlinge verhouding bij de drie wijnen enigszins verschillen. De Semillon druif heeft echter doorgaans het grootste aandeel (in de orde van 70 tot 90%). De beide andere druivensoorten ondersteunen de wijn.

de proeverij

Maak kennis met deze bijzondere dessertwijnen voor een uiterst betaalbare prijs. Daarbij kunt U het effect van de jaargangen op de smaak proberen te herkennen. Naast de Lange-Reglat uit het prima wijnjaar 2009 komen twee van de wijnen uit 2010. Zoals bekend was dit een  TOP-wijnjaar van de Bordeaux-streek. Het betreffen de Reflets de Carbonnieu 2010 en Lange-Reglat 2009. Gewoon eens proeven!

Vooral op feestdagen legt u veel eer in om deze wijn als aperitief te schenken. Daarnaast is de wijn zonder meer geschikt bij een mooi dessert of een speciaal voorgerecht.

Extra informatie

Hoeveelheid

,

Jaar

, ,

Kleur

Uitgelicht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.