Chateau Reflets de Carbonnieu Sauternes 2010

Vivino waardering 4.1
Gratis verzending vanaf € 75,-

 28,95 incl.btw

22 op voorraad

Beschrijving

Chateau Reflets de Carbonnieu Sauternes 2010

samenstelling Chateau Reflets de Carbonnieu Sauternes 2010

Deze Chateau Reflets de Carbonnieu Sauternes 2010 is een ongeëvenaarde dessertwijn met een heel eigen karakter. De jaargang 2010 onderscheidt zich bovendien van vorige doordat hij nog wat meer fruit naar boven laat komen. Zij bestaat voor 90% uit Sémillon, 5% Muscadelle en 5% Sauvignon: de bijna klassieke combinatie in Sauternes. Het alcoholpercentage bedraagt 13,5%.

de productie

De verschillende druivenstokken staan op een bodem, voornamelijk is samengesteld uit zand en kiezel. De oogst wordt handmatig gedaan in achtereenvolgende pluk-campagnes, afhankelijk van de druivensoort maar ook van de rijpheid van de druiven. Vervolgens gebeurt de fermentatie van de wijn in betonnen bunkers. De opvoeding van de wijn geschiedt echter in eikenhouten vaten.

de proeverij van de Sauternes 2010 van Reflets de Carbonnieu

De wijn vertoon een schitterende goudgele kleur. Haar aroma’s ruiken naar die van exotisch en wit fruit en nodigen daardoor uit tot proeven. De frisse geur van de perzik bepaalt daarbij de finesse van de geur. Tegelijkertijd voert ook de perzik in de smaak de boventoon met op de achtergrond zeker ook abrikoos. Het exotisch fruit blijft in de nasmaak lekker lang hangen. Hij verdwijnt nauwelijks. Een fantastisch evenwicht in een wijn uit een van de beste wijnjaren ooit. Deze wijn móet u echt geproefd hebben.

De Sauternes 2010 past prima bij een voorgerecht zoals meloen of foie gras (klassieker). Daarentegen bij een hoofdgerecht te denken aan eend met kersen en natuurlijk bij desserts.

leuk om te weten

Reflets de Carbonnieu is de tweede wijn van het Domaine de Carbonnieu dat midden in het Sauternes gebied ligt. De regio Sauternes strekt zich uit over 5 gemeentes. Dit domein profiteert van een uitermate geografische gunstige ligging. Het is omgeven door diverse bekende Crus Classés en heeft een oppervlakte van 20 ha.

Deze Sauternes zit ook in het proefpakket Sauternes wijnjaren 2009, 2010 en 2013

Grape33 heeft deze Sauternes ook toegevoegd aan de veel gekochte proefdoos Sauternes wijnjaren 2009, 2010 en 2013. Bestel HIER

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Land

Alcoholpercentage

Druivenrassen

, ,

Wijnhuis