Chateau de Brague Bordeaux Blanc 2019

 9,95 incl.btw

Gratis verzending in NL vanaf €49,-.

Uitverkocht

Artikelnummer: BORD35 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Chateau de Brague Bordeaux Blanc 2019

samenstelling

Deze bijzondere unieke Bordeaux Blanc 2019 van Chateau de Brague bestaat voor 95% uit Sémillon en 5% Sauvignon. De Sémillon druiven zijn afkomstig van een wijngaard die meer dan 40 jaar oud is!

de productie van de Bordeaux Blanc 2019

Om de meest optimale rijpheid te bepalen proeft men de druiven eerst met specifieke aandacht.  Hiermee bepaalt de wijnboer het precieze moment van de oogst. Na de pluk verzamelt men de druiven op een sorteertafel om de ongerechtigheden (blad, takjes, en dergelijke) te verwijderen. Vervolgens vindt de persing plaats.  De verkregen jus gaat koud in roestvrij stalen tanks. Na 48 uur wordt de jus verwarmd tot 14 graden om de vergisting te starten. Dit gebeurt bij lage temperatuur om zoveel mogelijk aroma’s te behouden.  Na deze fermentatie past men bodemfiltratie toe en wordt de wijn geklaard. Vervolgens gaat de wijn enkele maanden daarna in de fles.

de proeverij

De bijzondere samenstelling van deze Bordeaux Blanc 2019 onderscheidt de wijn van de meer traditionele witte wijnen uit de Bordeaux streek.  De wijn is zeer fruitig en is toch robuust. De geur doet denken aan witte bloemen en perzik. De smaak is soepel en complex. Schitterende afdronk.

Door deze karakteristieken kan de wijn goed als aperitief wijn worden geschonken. Maar zeker ook als begeleider van wit vlees en / of bepaalde zachte kazen. Een echte ontdekking die de moeite waard is.

Geschiedenis van Chateau de Brague

Chateau de Brague is een chateau, typerend voor de Bordeaux streek. Het ligt in het hart van een uitzonderlijke wijngaard. Gedurende het hele jaar werkt men hier dagelijks met veel toewijding en zorg om uiteindelijk een bijzondere wijn te produceren. Deze wijn is authentiek en van uitzonderlijk grote kwaliteit.

Reeds gedurende drie generaties ziet dezelfde familie angstvallig toe op de zorg van hun wijngaarden en de productie van hun wijnen. Grootvader Maurice Trève  was industrieel uitvinder in materiaal voor de spoorwegen. Hij verwierf het domein in 1936 en besteedde er vervolgens al zijn vrije tijd aan, als een hobby.

Zijn schoonzoon, Jacques Galland, een landbouwkundig ingenieur, werkte als industrieel in een gieterij. Daarna heeft zijn dochter Hélène zijn werk voortgezet. Zij moderniseerde het wijnproductie proces waarbij zij de nieuwste ontwikkelingen in de wijntechnologie toepaste. Hun kleindochters Noèle, architect, en Cécile,  modevak ontwerpster, zetten vervolgens gedurende meer dan 70 jaar dit werk voort. Hierbij letten ze steeds op voortdurende kwaliteitsverbetering en respect voor het milieu.

de plek

Eeuwenlang heeft de mens hier het land en de wijngaarden bewerkt. Door de eeuwen heen bestendigden zij hun cultuur tot op de dag van vandaag.

Het chateau ligt midden in de wijngaard en overziet nauwlettend het gehele domein met de wijngaarden. Het landgoed strekt zich uit over 60 hectare rondom het kasteel.

De wijngaard bestaat uit drie verschillende druivensoorten: Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc voor de rode en Sémillon voor de witte wijnen. Deze verschillende druivensoorten zorgen elk voor hun kenmerkende aroma’s.  Uit deze druivensoorten worden de wijnen met zorg samengesteld om uiteindelijk de verfijnde typische smaak van chateau de Brague te creëren.

Extra informatie

Hoeveelheid

750 ml

Aantal

1

quantity-is-minimum

false

Land

Frankrijk

alcoholpercentage

13

Wijnhuis

Chateau de Brague

Druivenrassen

Sauvignon Blanc, Sémillon

Appellation

Wijnjaar