Chateau de Brague Bordeaux Supérieur 2016

Vivino waardering 3.9
Médaiile d’Or | Gilbert et Gallard 2018

Gratis verzending vanaf €100,-

 15,00 incl.btw

39 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

, ,

Wijnhuis

Alcoholpercentage

Chateau de Brague Bordeaux Supérieur 2016

Chateau de Brague Bordeaux Supérieur 2016

Samenstelling Chateau de Brague Bordeaux Supérieur 2016

Deze lekkere Chateau de Brague Bordeaux Supérieur 2016 heeft een enigszins afwijkende samenstelling.  De toegepaste druivensoorten zijn Merlot (80%), Cabernet Sauvignon (15%) en Cabernet Franc (5%). Normaliter echter alleen Merlot en Cabernet Sauvignon. Het alcoholpercentage bedraagt 14,5 %. Het productiejaar was een topjaar in de Bordeaux-streek.

Het chateau de Brague is in 2021 gecertificeerd: Haute Valeur Environmentalle

Productie van de wijn

De wijnstokken zijn geplant op een bodem van kalk en kiezelsteen. De wijnboer probeert  de optimale rijpheid van de druiven zo goed mogelijk te benaderen. Daarom proeft hij dagelijks van elk perceel de druivenbessen. Bij een positief resultaat begint de machinale oogst. Vervolgens ontdoet men direct na binnenkomst op een leestafel de bladeren, de takjes en andere ongerechtigheden zorgvuldig verwijderd. Vervolgens gaan  de druiven in een roestvrijstalen tank. Hier ondergaat de jus gedurende een week een zogenoemde koude weking alvorens de gisting begint.

Men besteedt veel aandacht aan de onttrekking van de kleur. Maar het verkrijgen van een goede structuur is zeker zo belangrijk. Beiden gebeuren overigens afwisselend door het aansluiten van de pomp en de kan met stikstof. Telkens wordt de jus ontdaan van de ballast. Hierna duurt de alcoholische vergisting ongeveer 8 tot 10 dagen. Tenslotte begint de fase van de maceratie.

De wijnboer proeft dagelijks de wijnjus. Hierdoor kan hij het precieze tijdstip bepalen waarop de cuves mogen leeglopen. Hierna vindt de scheiding plaats van proefjus en de gepreste jus, waarna de malolactische vergisting begint. Deze wijnboer wil de wijn zo min mogelijk belasten met mechanische activiteiten, zoals roeren. Bij het verwijderen van het  bezinksel uit de wijn gebruikt men de zwaartekracht. Één maand voordat de wijn op de fles gaat men over tot het mengen van de diverse cuves. Indien nodig filtreert men ter plekke nogmaals na klaring van de wijn met vislijm (de zgn collage).

Proeverij

Donkerrode kleur met diepgaande reflecties. Daarnaast geurt de wijn sterk naar erg rijp rood en zwart fruit. Uiteindelijk levert dit een fraaie gewaarwording van bijzondere mineralen op. De eerste teug vult de mond met ronde en echt lekkere tannines. Vervolgens zijn zij lang aanwezig. Tenslotte kan de  finale zonder meer als fruitig en fris worden ervaren.

Proefdoos de Brague 2016 en de Brague Plantier de la Reine 2018 (6 flessen)

Grape33 stelde voor u een PROEFdoos Chateau de Brague samen om de verschillen te proeven tussen de Bordeaux Superieur 2015 èn de Bordeaux Supérieur cuvée Plantier de la Reine.

Bestel HIER