Wijnjaren Bordeaux

De wijnjaren Bordeaux -lijst geeft je een rangorde voor elk Bordeaux wijnjaar van 1968 tot vandaag.  Je vindt gedetailleerde informatie over elke wijnoogst, zoals gegevens over de wijnen, groeiseizoenen, weers- en oogstomstandigheden, karakter en stijl van de wijnen. Je kunt over het groeiseizoen in de Medoc lezen, maar ook over de wijnen van de Rechteroever ! Verder krijg je advies welke wijn wanneer te drinken en welke de  beste Bordeaux-wijnen zijn om te kopen. Deze Bordeaux wijnlijst heeft betrekking op de Bordeauxwijnen die vanaf 1968 op de markt zijn gekomen.

De rangorde van de Bordeaux wijnoogst lijst is niet uitgedrukt in een aantal punten als resultaat van een rekensom. In de Bordeaux wijnoogst lijst zijn de jaren bepaald op basis van de kans om een willekeurige aankoop van een fles Bordeaux wijn te doen. Deze aangekochte wijn moet dan wel resulteren in een goede wijnproef ervaring. Dat is de opzet van de Bordeaux wijnoogstlijst. Natuurlijk is er altijd een aantal goede en zelfs grote wijnen geproduceerd in matige jaren. Maar één goede wijn, of zelfs een paar goede wijnen maken niet een goed wijnjaar.

Een goed wijnjaar is een jaar waarin voor elke Bordeaux appellation een hoge kwaliteit wijn is geproduceerd in alle prijsklasses. Dat komt niet zo vaak voor. De wijnen moeten een uniek karakter laten zien en hebben de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en om ouder te worden.

opslag diverse wijnjaren Bordeauxwijn

Bordeaux wijnen