Chateau La Bridane Saint Julien 2017

Vivino waardering 4.0
Wine Enthusiast waardering 93 punten

Gratis verzending vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 38,00 incl.btw

13 op voorraad

Extra informatie

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Hoeveelheid

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

, , ,

Alcoholpercentage

Wijnhuis

Chateau La Bridane Saint Julien 2017

Saint Julien 2017 Chateau La Bridane

samenstelling van de wijn

Deze bijzondere Saint Julien 2017 bestaat uit liefst 4 druivensoorten. Het betreffen 47% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot,  13% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot. Het alcoholpercentage bedraagt 13%.

productie van de Saint Julien 2017

De wijngaard is met ongeveer 15 ha een van de kleinste in Saint Julien. Na de fermentatie legt men de wijn gedurende 18 maanden in eikenhouten vaten. Deze geven aan de wijn verfijnde tannines af en verhogen het bewaarpotentieel.

proeverij

Mooi diepe, purperen kleur. Frisse jonge neus met aroma’s van zwart fruit, cassis, kruiden en een lichte gedoseerde houttoets. Stevig en vol in de mond met veel rijp rood en zwart fruit.  Chateau La Bridane is een wijn met een hele mooie volle smaak, gebracht door het fijne, zuivere fruit. Bovendien bezit de wijn een lekkere aciditeit die aan de wijn levendigheid en elegantie geeft. Ook de finale is voorzien van geraffineerd, intens veel fruit. Een mooie lange afdronk met zachte tannines. Een aantrekkelijke wijn met interessante complexiteit en de verfijning van een St Julien. Deze wijn moet je een keer gedronken hebben.

Onderscheiding | Palmares

> 93 punten van Wine Enthusiast

bewaarpotentieel

2017 behoort zeker niet tot de betere wijnjaren in de Bordeaux streek. Deze wijn illustreert echter dat algemene stellingen niet altijd van toepassing zijn. Integendeel: deze Saint Julien 2017 is een ehcte topper. Bovendien is hij nu op dronk.

het chateau

Château La Bridane behoort al gedurende 3 generaties toe aan de families Blancan en Saintout. Het bevindt zich aan de westkant van het dorpje Saint-Julien. Het rendement (55 hl/ha) wordt bewust beperkt gehouden om de beste kwaliteit te bereiken. De oogst gebeurt weliswaar mechanisch, maar vóór de persing voert men een strenge selectie uit op ongerechtigheden. Château La Bridane maakt kwaliteitswijnen met een lange afdronk en een zeer typisch parfum. Dit is te danken aan de ondergrond van kiezelstenen.

Aan het einde van het ‘l’Ancien Régime’ (het bestuur van vóór de Franse revolutie) was er in de parochie van st Laurent de Medoc een priester genaamd fr Bridane. Zoals gebruikelijk in die tijd beoefende hij ook een tweede activiteit, namelijk molenaar. Zijn molen bevond zich in de commune van Reignac, het latere St Julien. Hij was een fervent voorstander van het gedachtengoed achter de franse revolutie.