Pessac-Léognan 2018 | Chateau Coquillas

 21,25 incl.btw

Gratis verzending in NL vanaf €49,-.

27 op voorraad

Beschrijving

Pessac-Léognan 2018 rood chateau Coquillas | tweede wijn van Chateau de France

samenstelling Pessac-Léognan 2018

Deze Pessac-Léognan 2018 is samengesteld uit 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon.

productie

Sinds de 2011 oogst maakt men gebruik van een trillende ontstelings-machine. Hierdoor is het mogelijk om ongewenste plantenresten fijnmazig te verwijderen. De druif zelf wordt volledig ontzien.  Een tweede selectie vindt plaats op de triltafel. De alcoholische gisting vindt plaats gedurende 7 tot 10 dagen. De volgende 3 tot 4 weken volgt de schil-weking in vaten van 134 en 85 Hl. Dit proces verloopt met een fijne temperatuurregeling. De fermentatie vindt plaats bij 28 tot 30 graden Celsius. De melkzuurgisting gebeurt daarna in vaten.

Vervolgens vindt rijping op het vat plaats gedurende 12 tot 14 maanden. Ongeveer 30% van de vaten is gemaakt van nieuw eikenhout. De chai met vaten ligt half ondergronds.

Voor het bottelen op de fles doet men nog een laatste filtratie.

de wijngaard

De naam ‘Coquillas’ refereert aan de talrijke fossielen van schelpen die overdadig aanwezig zijn op één van de percelen van het domein. roeverij

proeverij Pessac-Léognan 2018 rood

De wijn heeft een sprankelende kleur van granaatappel. Aanwezig zijn de aroma’s van zwarte bes, bramen, zure kersen en menthol. Bij de eerste teug openbaart zich een stijlvolle en charmante wijn. Tegelijk zijn er minerale tonen van fruit en mooie tanninestructuur aanwezig.

wijn | spijs

Lekker bij gegrild en geroosterd vlees, brie of droge picodon.

het chateau de France

De wijn Coquillas is de tweede wijn van Chateau de France. Veel cateraars in de stad Bordeaux voeren deze super lekkere Pessac-Léognan bij hun catering activiteiten.

Extra informatie

Jaar

Kleur

Wijnregio