Chateau Coquillas Pessac-Léognan 2018

Vivino waardering 3.9.

Gratis verzending vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 29,00 incl.btw

12 op voorraad

Extra informatie

Nieuwe wijnen

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

,

Alcoholpercentage

Wijnhuis

Chateau Coquillas Pessac-Léognan 2018

Chateau Coquillas Pessac-Léognan 2018

samenstelling Chateau Coquillas Pessac-Léognan 2018

Deze Pessac-Léognan 2018 is samengesteld uit 60% Merlot en 40% Cabernet Sauvignon. De Coquillas is de zogenoemde tweede wijn van chateau de France

productie

Sinds de oogst  van 2011 maakt men gebruik van een trillende machine waarmee men de steeltjes van de druiven verwijdert. Hierdoor is het mogelijk om ongewenste plantenresten fijnmazig te scheiden. De druif zelf wordt volledig ontzien.  Een tweede selectie vindt plaats op de triltafel. De alcoholische gisting vindt plaats gedurende de eerste 7 tot 10 dagen. In de daarop volgende drie tot vier weken volgt het weken van de schillen. Dit gebeurt in vaten van 134 en 85 Hl. Hierbij past men bovendien een fijne temperatuurregeling toe. Vervolgens vindt de fermentatie plaats bij 28 tot 30 graden Celsius. De melkzuurgisting gebeurt daarna in vaten.

In de daarop volgende periode vindt rijping op het vat plaats gedurende 12 tot 14 maanden. Ongeveer 30% van de vaten is gemaakt van nieuw eikenhout. De chai met vaten ligt half ondergronds.

Voor het bottelen op de fles doet men nog een laatste filtratie.

de wijngaard

De naam ‘Coquillas’ refereert aan de talrijke fossielen van schelpen die overdadig aanwezig zijn op één van de percelen van het domein.

proeverij Pessac-Léognan 2018 rood

De wijn heeft een sprankelende kleur van granaatappel. Aanwezig zijn de aroma’s van zwarte bes, bramen, zure kersen en menthol. Bij de eerste teug openbaart zich een stijlvolle en charmante wijn. Tegelijk zijn er minerale tonen van fruit en mooie tanninestructuur aanwezig.

wijn | spijs

Lekker bij gegrild en geroosterd vlees, brie of droge picodon.

het chateau de France

De wijn Coquillas is de tweede wijn van Chateau de France. Veel cateraars in de stad Bordeaux voeren deze super lekkere Pessac-Léognan bij hun catering activiteiten.