Chateau Granins Grand Poujeaux Moulis en Médoc 2014

Vivino beoordeling 3.8

Gratis verzending in NL vanaf € 75,-.

 19,25 incl.btw

20 op voorraad

Beschrijving

Granins Grand Poujeaux 2014 Moulis en Médoc

samenstelling Granins Grand Poujeaux 2014 Moulis en Médoc

Deze verfijnde wijn van Chateau Granins Grand Poujeaux Moulis en Médoc 2014 is een blend, typisch voor de streek. De samenstelling hiervan is opmerkelijk. Namelijk 45 % Cabernet Sauvignon, 45 % Merlot, 6% Petit Verdot en 4% Cabernet Franc. De zuurgraad is  3,73 en het alcoholpercentage bedraagt 13,5 %.

de wijngaard

Het oppervlak van de wijngaard bedraagt 65 ha. De grond bestaat grotendeels uit quartair grind. De gemiddelde leeftijd van wijnstokken is hierbij ruim 30 jaar. De plantdichtheid is hoog: 10.000 stokken per ha.

productie

De productie staat onder de bezielende leiding van oenoloog Stéphane Derenoncourt. Het oogsten van de druiven gebeurt met de hand. De druiven worden in kleine manden verzameld. Vervolgens sorteert men de trossen met de hand en op het oog. De hele druiven fermenteren daarna met een gecontroleerde extractie. Het opvoeden van de wijn gebeurt vervolgens gedurende 12 maanden in eikenhouten vaten. Hiervan is 30% nieuw eiken.

proeverij

Deze Moulis en Médoc 2014 biedt een zeer expressieve geur. Hierbij voert het fruit duidelijk de boventoon. De smaak is zonder meer evenwichtig, terwijl het profiel vooral fris is te noemen. De aanzet is soepel en vol volume. Het geheel berust op zeer smakelijke en zachte tannines. Het weerspiegelt op perfecte wijze het wijnjaar 2014 dat ergens tussen de concentratie van 2010 en de gulzigheid van 2012 ligt.

wijn | spijs combinatie

Deze wijn past goed bij rundgebraad met een groenten-pannetje, maar zeker ook bij een assortiment aan streekkazen.

onderscheidingen | palmares

  • Médaille d’Or au concours des Vignerons Indépendants
  • Médaille d’argent au concours des Vins de Bordeaux, et Aquitaine
  •  1 étoile dans le guide Hachette 2018 
  • 1 ster in Guide Bettane et Dessauve 2018 met het volgende commentaar: «  les vins ont une vrais personnalité et beaucoup d’élégance. Arômes complexes, texture généreuse, fraîcheur et équilibre sont au…

Het chateau Poujeaux Moulis-en-Médoc

De naam ‘Château Poujeaux’ verscheen voor het eerst in 1806. Maar de naam Terre de Poujeaux, gelegen in Moulis-en-Médoc, bestond al sinds de middeleeuwen. Toentertijd behoorde het toe aan Latour Saint Mambert. Dit is nu Château Latour, 1er Grand Cru Classé, Pauillac.

Gedurende de 19e eeuw produceerde het landgoed zijn eerste wijnen en werd het echt onafhankelijk. Voorheen was het domein opgedeeld in drie entiteiten. Mede dankzij de familie Theilas is aan het einde van de 20e eeuw de structuur en omvang van Poujeaux hersteld. In 1956 kreeg het landgoed uiteindelijk zijn historische vorm terug. Een domein van 100 ha ontstond waarvan 70 hectare met wijnstokken. In 2008 nam de familie Cuvelier het landgoed over. Zij waren overigens al eigenaar van de beroemde Clos Fourtet, een 1er Grand Cru Classé in Saint-Émilion.

Extra informatie

Nieuwe wijnen

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

, , ,

Alcoholpercentage

Medaille

,

Waardering

,

Wijnhuis