Chateau Lauduc Grande Cuvée 2016

 13,95 incl.btw

Gratis verzending vanaf €75,-

20 op voorraad

Beschrijving

Chateau Lauduc Grande Cuvée 2016 Bordeaux Supérieur

de samenstelling Chateau Lauduc Grande Cuvée 2016 Bordeaux Supérieur

Deze grandioze Chateau Lauduc Grande Cuvée Bordeaux Supérieur 2016 bestaat uit een sublieme combinatie van vier druivenrassen. . Te weten: 20% Malbec, 20% Cabernet Franc, 20% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot. Dit zijn dezelfde wijnsoorten die zich bevinden in de geschenkdoos ‘Etoile de Lauduc’.

Chateau Lauduc stelde voor haar Grande Cuvée een speciale blend samen, bestaande uit de vier bovengenoemde druivensoorten. Het resultaat is voorwaar een sublieme combinatie van de verschillende eigenschappen van deze vier druivensoorten. Het alcoholpercentage bedraagt 14%. Minder dan 2% suiker residu.

de productie van deze Bordeaux Supérieur

Deze wijn heeft een bijzondere, zich onderscheidende productiewijze ondergaan. De druivenstokken zijn laag gehouden, namelijk gesnoeid volgens de Guyot-double methode. Bovendien oogst men de druiven op mechanische wijze terwijl ze nog niet de optimale rijpheid hebben. Vervolgens sorteert men de druiven ingebed in bakken. Intussen verwijdert men de aanwezige ongerechtigheden zoals bladeren en takjes. Na het persen laat men het wijnvat tot ten hoogste 30%  bloeden. Vervolgens wordt de ontstane massa licht betreden. De alcoholische vergisting gebeurt daarna tussen 26 en 28 graden.

de proeverij van de Bordeaux Supérieur Grande Cuvée

Mooie diepe granaat-rode en bruine kleur met een karmozijnrode rand. Daarnaast is de neus intens gepaard aan diverse geuren. Je neemt een zweem waar van bosgeuren maar ook rook. Desalniettemin domineert uiteindelijk de wilde aardbei. De mond is zonder meer delicaat en krachtig, bovendien goed gebalanceerd met fraaie tannines. Deze zijn door langdurig verblijf in houten vaten fraai gepolijst. De afdronk is lang en vasthoudend aromatisch en bovendien opmerkelijk. Kortom, een wijn van grote klasse vanuit de grondstoffen als vanuit het opvoedingsproces. Het proberen zonder meer waard!

Onderscheidingen

  • Médaille d’Argent
  • 90 pts James Suckling

het chateau Lauduc

Het chateau Lauduc valt onder het wijnconcern Grandeau. Het ligt bovendien vlak bij de stad Bordeaux, in Tresses. Het onderscheidt zich door de drang naar permanente vernieuwing en verbetering.

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Hoeveelheid flessen

, ,

Druivenrassen

, , ,

alcoholpercentage

Appellation

Wijnhuis

Medaille

waardering

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.