Chateau Lauduc Classic Bordeaux 2022

Vivino beoordeling 3.6

Gratis verzending vanaf €100,-

 15,00 incl.btw

51 op voorraad (kan nabesteld worden)

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Land

Wijnjaar

Kleur

Uitgelicht

Medaille

Alcoholpercentage

Druivenrassen

,

Chateau Lauduc Classic Bordeaux 2022

Chateau Lauduc Classic Bordeaux 2022 blanc

gouden medaille | médaille d’Or

samenstelling van de Chateau Lauduc Classic Bordeaux 2022 blanc

Deze heerlijke droge witte Bordeaux 2022 is één van de al jarenlang gewaardeerde basiswijnen van chateau Lauduc. Deze basiswijnen voeren de naam Lauduc Classic. De wijn bestaat uit de druivensoorten Sauvignon Blanc (75%) en Sémillon (25%). Beide druivensoorten past men in de Bordeaux-streek veelvuldig toe. Elke wijnboer heeft daarbij zijn eigen verhouding voor witte wijnen. Het alcoholpercentage bedraagt 12,5% terwijl het suiker residu minder dan 2% bedraagt.

Productie van de Bordeaux 2022

De druiven plukt men in een zo kort mogelijke tijdsspanne handmatig. Hierdoor blijven de vruchten zo fris en gezond mogelijk. Vervolgens start de persing van de druiven onmiddellijk bij aankomst in de chai. Dit gebeurt met een pneumatische pers. Vervolgens begint het schoonwassen van de vruchten. De fermentatie gebeurt op vat bij een nauwkeurig gecontroleerde temperatuur. Daarna wordt de gecontroleerde opvoeding in grote vaten uitgevoerd. Om de meer complexe smaken (bloemen | exotisch fruit) naar boven te brengen wordt er om de twee dagen geroerd. Bovendien wordt door dit proces de wijn zachter in de mond. De wijn wordt gefilterd vóór de botteling, welke op het chateau plaats vindt.

Proeverij Bordeaux Blanc 2022 Chateau Lauduc

Deze witte droge Bordeaux-wijn biedt een schitterende licht-gele kleur. De wijn heeft een rijke, frisse geur met een dominantie van blanke perzik. Dat komt vooral door de smaak van citrusfruit in het begin waarbij duidelijk pompelmoes wordt waargenomen. Ook een zweem van lychees zijn merkbaar. Tegelijkertijd openbaart zich een complexe fruitigheid, gepaard aan een grote mineraliteit. Hierdoor ervaart men een levendige en heerlijke volle frisse smaak met een zweem van menthol in de mond.

Alles bij elkaar: een goed fruitig evenwicht met een mooie zuurgraad met als resultaat een warm aandoende langdurige afdronk. Zonder meer een aanrader.

Onderscheidingen | palmares

  • Médaille d’Or