Chateau Lauduc Crémant de Bordeaux brut

Gratis verzending vanaf €100,-

 17,00 incl.btw

6 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Nieuwe wijnen

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Land

Kleur

Druivenrassen

,

Alcoholpercentage

Appellation

Chateau Lauduc Crémant de Bordeaux brut

Chateau Lauduc Crémant de Bordeaux Blanc BRUT N.V.

Deze Chateau Lauduc Crémant de Bordeaux Blanc BRUT moet je eens in je leven geproefd hebben. De eenvoudige uitstraling van de fles markeert een fantastische crémant uit de Bordeauxstreek. Deze bubbelwijn kan wedijveren met menige champagne.

Het ontstaan van de Crémant de Bordeaux

De Crémant de Bordeaux Blanc BRUT heeft dezelfde eigenschappen als een Champagne wijn. Bovendien is de productiemethode volslagen identiek. Deze manier van produceren wordt ook wel de ‘méthode traditionelle’ (‘méthode champenoise’) genoemd. Sinds 1993 mag de Crémant echter geen Champagne meer heten. De Europese regelgeving heeft dit bepaald. Dit is misschien wel een verbijsterend gevolg van de toen ingevoerde Europese en Franse wetgeving. De productiemethode is immers níet uitgevonden in de Champagnestreek maar in Zuid-Frankrijk op de abdij van Limoux.

Chateau Lauduc Crémant de Bordeaux Blanc BRUT samenstelling

Deze Chateau Lauduc Crémant de Bordeaux Blanc BRUT heeft een gevarieerde samenstelling. Hij bestaat uit de druivensoorten Sémillon (80%) en Cabernet Franc (20%). Hieruit ontstaat een voortreffelijke BRUT. Het alcoholpercentage bedraagt 12%.

De produktie

De oogst en de persing van de druiven verloopt volgens een strikt protocol teneinde een heldere jus te verkrijgen zonder enige vorm van oxidatie.

De veroudering gebeurt gedurende minimaal 16 maanden, zogenoemd ‘sur lie’. Dit betekent dat de wijn op de fijne most liggend gerijpt wordt. Hierdoor krijgt hij een meer intense smaak. Dit proces vindt plaats in onderaardse kelders met een constante temperatuur van 12 graden Celsius.

Tijdens dit proces voegt men 1,6 cl likeur toe hetgeen overeenkomt met 10 gram / liter aan suiker.

 

proeverij Crémant de Bordeaux Blanc BRUT

Deze crémant de Bordeaux is een fijne mousserende wijn. Hij is aanwezig en intens. Een fraaie goud bleke kleur met groene reflecties. De aroma’s zijn verfijnd en complex met florale aspecten. De eerste dronk levert een levendige gewaarwording op met een tintelend gevoel in de mond. Die blijft voortduren in een ongekende verfijndheid. De volheid van deze wijn staat toe om elk aperitief te begeleiden alsmede het einde van een goede maaltijd een feestelijk tintje te geven.

wat is een BRUT

De aanduiding Brut is de naam voor een droge champagne. Deze term is beschermd door de Franse wetgeving. Champagne wordt in de loop van het productieproces (na de dégorgement) gezoet met suiker of rietsuiker die in de toe te voegen sterke drank opgelost. Die dosering wordt uitgedrukt in gram suiker per liter. Brut duidt dan op een dosering van minder dan 12 gram per liter.

Andere Crémant de Bordeaux

We heben nog een andere witte Cremant de Bordeaux in ons assortiment.  Chateau Glanet brengt namelijk een Crémant de Bordeaux met een geheel andere samenstelling. Zij gebruiken andere druivensoorten. De Crémant de Bordeaux  van chateau Glanet kreeg de naam: de Chevalier de Conqueste. Zeker het proberen waard.