Chateau L’Eperon L’Eclat Bordeaux Supérieur 2018

SKU BOSU34 Categorie Tags , , ,

Vivino waardering 4.3

Gratis verzending vanaf €100,-

 26,00 incl.btw

49 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Uitgelicht

Alcoholpercentage

Druivenrassen

,

Wijnhuis

Vivino beoordeling

Chateau L’Eperon L’Eclat Bordeaux Supérieur 2018

Chateau L’Eclat 2018 van chateau L’Eperon Bordeaux Supérieur

samenstelling Chateau L’Eclat 2018 van chateau L’Eperon Bordeaux Supérieur

Deze Chateau L’Eclat 2018 Bordeaux Supérieur is afkomstig van het gelijknamige chateau in de gemeente Verac. Dit ligt niet ver van het stdje St Emilion. Reeds gedurende vele generaties produceren zij een uitstekende wijn. De wijnstokken staan op een licht glooiende helling. Vanuit de wijngaard heb je een werkelijk uniek uitzicht op het hoger gelegen stadje Saint-Emilion. Het areaal beslaat een gezamenlijke oppervlakte van totaal ruim 25 ha. De grond bestaat daarbij vooral uit uitstekende klei-rijke zandgrond maar ook kalkzandsteen. De samenstelling van de  wijn is ook enigszins bijzonder te noemen: 80% Merlot en 10% Cabernet-Sauvignon en 10% Malbec. Het alcoholpercentage bedraagt 14%. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt ongeveer 28 jaar.

de productie van de L’Eclat wijn, een vaandeldrager van chateau L’Eperon

In de wijngaard wordt de zogenaamde Double-Guyot snoei-methode toegepast. Hierbij verwijdert men heel nauwgezet telkens een van de twee knoppen. Tussen de rijen wijnstokken groeit gewoon gras. De bedoeling hiervan is voornamelijk om de druivenproductie te beperken. Bovendien verhoogt men hiermee de totale kwaliteit. Vanaf begin juli begint men systematisch vooral aan de zonzijde te ontbladeren.  Dit bevordert vooral de toetreding van meer licht. Maar zeker ook een betere luchtcirculatie.  Bovendien kan men hierdoor de voet van de wijnstokken beter voorzien van voedingsstoffen. Chateau L’Eperon volgt een EMS programma in samenwerking met de CIVB. Hierdoor reduceert men zoveel mogelijk de eventuele negatieve impact op het milieu.

Zowel tijdens de oogst als vlak erna voert men nog twee tot vier zorgvuldige selectieprocessen handmatig uit. De vinificatie gebeurt vervolgens gedurende drie weken in thermo-gereguleerde cementen kuipen.

De veroudering

Elk jaar gebruikt men telkens weer nieuwe vaten. Deze zijn gemaakt van speciaal geselecteerd frans eikenhout. Hierin veroudert men de wijn gedurende 6 maanden.  Gedurende deze periode omringt men de wijn bovendien met de meest nauwgezette zorg.

de smaak

Deze bijzondere Bordeaux Superieur u bezit een ongekende kracht en volheid. In de mond blijft hij zeer lang verrassen. De proever neemt daarnaast steeds nieuwe smaken waar. Dit getuigt zonder meer van zijn superieure klasse. Wij raden u aan om deze wijn te decanteren. Vooral om hem tot zijn volste recht te laten komen. Deze L’Eclat van chateau L’Eperon is zonder meer een sublieme wijn. Hij is zeer krachtig, vol, rijk, diep, met heel veel nuances van bessenfruit, ceder, aardsheid en vanille.

waardering

De internationale pers is al geruime tijd lovend over de kwaliteit van dit chateau.  Volgens hen is deze Bordeaux Supérieur van chateau L’Eperon weelderig en verrassend betaalbaar. Hij verleidt met zijn chocolade-, rook en pruimensmaken. Vooral de lange kruidige afdronk is onweerstaanbaar. Een superwijn bij rosbief of lamsschenkel.  Een uitstekende wijn om een kelder te beginnen.