Chateau vieux Chantecaille Saint Emilion 2020

Vivino waardering 4.7

Gratis verzending vanaf €100,-

 29,00 incl.btw

53 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Land

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Aantal

Kleur

Wijnhuis

Druivenrassen

,

Alcoholpercentage

Appellation

Wijnjaar

Waardering

Chateau vieux Chantecaille Saint Emilion 2020

Vieux Chantecaille 2020 St Emilion

Vivino beoordeling: 4.7

samenstelling Vieux Chantecaille St Emilion 2020

De Vieux Chantecaille St Emilion 2020 bestaat voor 80% Merlot en 20% Cabernet Franc. De wijn vertoont al jaren achtereen een constant hoog kwaliteits niveau. Bij Vivino schommelt de waardering per jaar tussen 4.1 en 4.2.Het alcoholpercentage bedraagt 14%. Vieux Chantecaille is onderdeel van chateau Gouprie dat in het bezit is van Moze-Berthon.

Vinificatie

De oogst doet men in opvolgende beurten.  Tijdens de eerste passage verwijdert de boer een groot deel van het groen en worden de rijpe druiven geoogst. Daarna handmatige oogst. Gedurende 12 maanden vindt de rijping plaats in vaten van frans eiknhout. Van deze varen wordt elk jaar ongeveer de helft vernieuwd.

 

proeverij Vieux Chantecaille 2020

Zeer diep en helder kersenrood. De neus onthult zwart fruit met licht geroosterde toetsen. De smaak is zijdezacht en evolueert elegant en fijn. Lange en harmonieuze afdronk.

Klimaat

St.-Émilion heeft een maritiem klimaat, veroorzaakt door de Atlantische oceaan. De warme Golf Stroom en de Gironde temperen het klimaat en  hebben een regelende functie voor de warmte. Dit zorgt voor milde winters, warme zomers, en een lange, zonnige herfst

De bodem

St.-Émilion heeft een zeer diverse bodemsamenstelling. In het algemeen zijn er drie categoriën: de côtes, de graves en de zandbodem. De côtes zijn de heuvelhellingen, de graves zijn de kiezelgronden en de zandbodem is het stuk diep zand tussen St.-Émilion en Pomerol.
Bewaarpotentieel

De wijn heeft een hoog bewaarpotentieel, evenals voorgaande jaren. Het is bij kenners een zeer gewilde wijn.