Chateau Mongravey Cru Bourgeois Margaux 2015

Vivino waardering 4.1

Gratis verzending in NL vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 44,00 incl.btw

10 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Nieuwe wijnen

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

, ,

Alcoholpercentage

Waardering

Chateau Mongravey Cru Bourgeois Margaux 2015

Chateau Mongravey Cru Bourgeois Margaux 2015

samenstelling van Chateau Mongravey Cru Bourgeois Margaux 2015

De Chateau Mongravey Cru Bourgeois Margaux 2015 bestaat uit een aantal klassieke druivenrassen in de Medoc.  De wijn is gemaakt in de verhouding 70% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot en 2% Cabernet Franc.

productie

Op Château Mongravey plukt men de druiven handmatig. Dat stelt hun daardoor in staat alléén de gave en rijpe vruchten te selecteren. De vinificatie en rijping geschieden vervolgens op de klassieke manier. In Frans eikenhouten vaten rijpt de wijn daarna gedurende een periode van 16 maanden. Hierdoor ontstaan de elegante houtaroma’s die zich op voortreffelijke wijze mengen met het rijke fruit.

de wijngaard

De wijngaard van Mongravey is 12,9 ha groot. Zij bestaat bovendien uit verschillende percelen met wijnstokken. Deze hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De gunstige ligging ten opzichte van de zon, een goede afwatering en een perfecte bodem van graves (kiezel), met een compositie van zand en kiezelsteen staan garant voor de ideale voedingsbodem voor de druivenstokken: het terroir

proeverij Margaux 2015

Evenwichtige en gracieuze wijn. De geur van deze wijn is rijk en vol indrukwekkende aroma’s. Daarbij zijn zwarte bessen, vlierbessen en tonen van eiken (onder andere vanille) duidelijk aanwezig. De smaak is zonder meer fluwelig, vol gekonfijt fruit. Bovendien goed ondersteund met milde tannines. Vervolgens is de afdronk lang en aangenaam: gewoonweg overgetelijk.

wijn – spijs combinatie

In combinatie met een stoofgerecht of wild komt deze klassieker het best tot zijn recht.

serveertemperatuur

Aanbevolen serveertemperatuur: 18ºC.

waardering

> In 2003 werden Régis en Karin Bernaleau beloont met de Cru Bourgeois classificatie.

> 92 punten Wine Enthusiast

het chateau

Château Mongravey bevindt zich in het zuidwesten van de appellation Margaux. Dit dorp is gelegen op het plateau van Arsac. In het hart van deze appellatie ligt het tussen fameuze Grand Crus als Giscours en Du Tertre. In 1980 erfde Régis Bernaleau dit domein samen met Château de Braude (AC Haut-Médoc).