Chateau Hauteville Saint-Estèphe 2015

Vivino waardering 4.0

Gratis verzending in NL vanaf € 75,-

 26,95 incl.btw

12 op voorraad

Beschrijving

Chateau Hauteville Saint-Estèphe 2015

samenstelling Chateau Hauteville Saint-Estèphe

De Chateau Hauteville Saint-Estèphe 2015 bestaat uit een blend. De samenstelling is 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot. Het is een weliswaar bekende verhouding, maar het terroir bepaalt uiteindelijk de wijnbelevenis. Het alcoholpercentage bedraagt 13%. Het wijnjaar 2015 was een van de beste ooit in Bordeaux.

productie van de wijn

De wijngaard bewerkt men op traditionele wijze. Handelingen zijn mechanisch ploegen, groen werk, weinig tot geen chemicaliën en handmatig oogsten

proeverij van de Chateau Hauteville Saint-Estèphe

de aanblik van de wijn geeft een prachtige granaatappel rode kleur. De geur levert een sensatie van zwart fruit dat licht geroosterd is. De smaak is zacht; een rijke wijn die al veel balans biedt. Een sterke maar zijdezachte tanninestructuur.

wijn spijs combi’s

De wijn van Chateau Hauteville past goed bij wild, rood vlees, gevogelte en kaas

De wijngaard

De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 45 jaar met een hoge gemiddelde plantdichtheid van 7500 / ha. Het levert een garantie van superieure kwaliteit.

Het chateau

De familie Brousseau produceert wijn sinds 1908. In dat jaar is de naam van het château « Haut Coteau » gedeponeerd. Het domein strekt zich uit over 25 ha wijngaard. Dit bestaat uit druivenstokken, woestenij en moeras.
Voor de wijnproductie beschikt het chateau over een moderne, goed temperatuur-geïsoleerde chai.  Daarnaast een hal met  moderne inox vaten die thermisch gereguleerd zijn tijdens de alcoholische vergisting.

 

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Alcoholpercentage

Druivenrassen

,

Uitgelicht

Waardering