Chateau Haut de la Bécade Pauillac 2011

Vivino beoordeling 3.9

Gratis verzending in NL vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 42,00 incl.btw

12 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Nieuwe wijnen

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Alcoholpercentage

Druivenrassen

, ,

Wijnhuis

Chateau Haut de la Bécade Pauillac 2011

Chateau Haut de la Bécade Pauillac 2011

samenstelling van de Chateau Haut de la Bécade Pauillac 2011

Deze Pauillac 2011 is een blend van verschillende druivensoorten. De samenstelling is 35% Merlot, 65% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc.  Het alcoholpercentage bedraag 12,5%.


productie van de wijn

De oogst gebeurt voor 100% met de hand. Na het verwijderen van blad, takjes en andere ongerechtigheden ondergaan de druiven een persing waarna het gistingsproces in betonnen vaten opstart. Dit duurt minimaal 3 weken. De temperatuur houdt men daarbij vrij nauwkeurig tussen de 28 en 30 graden Celsius. Gedurende de alcoholische gisting pompt men het sap tweemaal daags over naar een ander vat. Direct hierna gebeurt de malolactische vergisting. Vervolgens voedt men de wijn op in eikenhouten vaten.

Na 18 tot 20 maanden gaat de wijn op de fles. Vlak ervoor gaat de wijn nog door een filter.

proeverij van de wijn

De wijn heeft een glanzende robijnrode kleur. In de neus typische aroma’s van donker fruit, blauwe bessen, braambessen en kruidige toetsen. De aanzet in de mond is krachtig met veel donker fruit en stevige tannines die mooi in evenwicht zijn met alcohol en aciditeit. Mooie lange afdronk. Klassieker uit Pauillac van het geweldig wijnjaar 2011.


het domein

Familiaal domein op een prachtig terroir van kiezels, gevestigd te Bages, ten zuiden van de stad Pauillac. De wijngaarden van Chateau Haut de la Bécade grenzen aan Croizet Bages en Lynch Bages .
Château Haut de la Bécade is een van de 24 kleine Pauillac-eigenaren van de coöperatie La Rose Pauillac. zij produceren 3 wijnen: LA ROSE PAUILLAC (60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Cabernet Franc, Château HAUT DE LA BECADE evenals een atypische kleine vintage LA ROSE POURPRE met dominante Cabernet Franc en Petit Verdot.

bewaartijd

10 jaar en langer