Chateau Maillet Pomerol 2020

Vivino beoordeling: 4.3

Gratis verzending vanaf €100,-

 59,00 incl.btw

214 op voorraad

Extra informatie

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Hoeveelheid

Aantal

Appellation

Land

Kleur

Wijnhuis

Druivenrassen

,

Wijnjaar

Waardering

,

Vivino beoordeling

Chateau Maillet Pomerol 2020

Chateau Maillet Pomerol 2020

Samenstelling van de Chateau Maillet Pomerol 2020

De Chateau Maillet Pomerol 2020 bestaat uit een blend van 2 druivenrassen. Uiteraard Merlot met daarnaast Cabernet Franc. Het alcoholpercentage bedraagt 15%.

In de beste betekenis van het woord is de Pomerol een oude wereld wijn. De druiven oogst men met de hand waarna ze zo snel mogelijk naar de kelder worden overgebracht. Hier vindt de selectie plaats en worden de druiven voorzichtig geperst. Vervolgens vergist men onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens vindt rijping plaats in houten vaten, wederom bij gecontroleerde temperatuur.

Proeverij

In het glas toont de wijn een verdichte purperrode kleur.  Bij het walsen is een hoge viscositeit waarneembaar.  Bij het proeven nemen wij de smaak en geur van pruimen en viooltjes, die daarna vervangen worden door vanille, mcca-koffie en zwarte kersen. Tegen het gehemelte nemen we evenwichtige, heerlijk aromatische fruitige tonen waar. Op de tong heeft deze krachtige rode wijn een uiterst sterke textuur.  De afdronk van deze echte bewaarwijn heeft een behoorlijke lengte. En opnieuw verschijnen er dan hints van pruimen en viooltjes.

Waardering van de wijn door derden

Deze wijn uit Pomerol krijgt al jaren op een rij een hoge waardering. Zo zit James Sucking vrijwel steeds op 9.1 of meer.  Bij Vivino is de laatste 5 jaar een stijgende trend waarneembaar van 4.1 naar zelfs 4.5. Weer anderen geven een waardering van 19.5 uit een schaal van 20.

Wijn | Spijs combinaties

De wijn kan het beste geserveerd worden tussen 15 en 18°C. De wijn is zeer geschikt als begeleider bij gebraden kalfslever met appel, uien en balsamicosaus. Maar ook bij kabeljauw met augurk-mosterd-groente doet hij het goed.