Chateau Brousseau Haut Vignoble Haut-Médoc 2016

Vivino beoordeling 3.8
Gratis verzending in NL vanaf € 75,-.

 13,50 incl.btw

12 op voorraad

Beschrijving

Haut Vignoble

samenstelling Chateau Brousseau Haut Vignoble Haut-Médoc 2016

Deze Chateau Brousseau Haut Vignboble Haut-Médoc 2016 bestaat voor 60% uit Cabernet Sauvignon en voor 40%  uit Merlot. Dit is een zogenoemde blend. Het alcoholpercentage bedraagt daarbij 13,5%.

productie

Voor deze lekkere Medoc 2016 wijn oogst men de druiven met de hand. Daarna volgen 2 tot 4 handmatige zorgvuldige selectieprocessen. Dit alles gebeurt met de grootste zorgvuldigheid. Vervolgens past men gedurende ongeveer drie maanden een lange wekings-procedure toe. Het chateau heeft de beschikking over een goed geïsoleerde, moderne chai met ultramoderne thermo-gereguleerde vaten. In deze zeer goed onderhouden inox roestvrijstalen wijnvaten vinden de alcoholische vergistingsprocessen plaats.

Vervolgens wordt de Haut-Medoc van Brousseau gedurende minimaal 12 maanden opgevoed in eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw hout.

Haut-Médoc 2016 | proeverij

De eerste teug is subtiel, mooi gebalanceerd met accenten van rood fruit en op de achtergrond zachte tannines als ondersteuning. Toch is de smaak vet en volumineus met een indrukwekkend palet van fruitige en aromatische waarnemingen. De schitterend briljante kleur is zonder meer een lust voor het oog. De wijn past prima bij rood vlees, wild, fijne vleeswaren, gevogelte en kaas. In het algemeen is het toch een van de betere gebalanceerde wijnen. Bovendien is hij nog zeker 5 tot 10 jaar te bewaren.

Het chateau Brousseau

De wijngaarden van chateau Brousseau liggen in de gemeentes St Seurin de Cadourne en Vertheuil. Hiervandaan komen de druiven voor deze bijzonder lekkere Haut-Médoc. Het domein is 5,5 ha groot en draagt de appellation Haut-Médoc. De samenstelling van de grond en hun ligging is alom erkend: goed gedraineerde kiezel / kalk grond. De diversiteit van de bodemsoorten en hun blootstelling aan de weersomstandigheden staan bekend als zijnde exceptioneel.  De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt 25 jaar met een gemiddelde plantdichtheid van 8200 stokken / ha; dit staat garant voor een superieure opbrengst van hoge kwaliteit. Deze bedraagt 50 hl / ha (officieel vastgesteld).

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Alcoholpercentage

Wijnhuis

Druivenrassen

, ,

Nieuwe wijnen

Vivino beoordeling