Chateau Lauduc L’Invincible zonder sulfiet Bordeaux 2022

SKU BORD45 Categorie Tags , ,

Vivino beoordeling 3.7

Gratis verzending vanaf €100,-

 16,00 incl.btw

2 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Aantal

Wijnjaar

Land

Appellation

Kleur

Uitgelicht

Alcoholpercentage

Druivenrassen

Sulfiet

Chateau Lauduc L’Invincible zonder sulfiet Bordeaux 2022

L’Invincible 2022 Bordeaux rouge zonder sulfiet

Samenstelling rode Lauduc L’Invincible 2022 Bordeaux rouge zonder sulfiet

Deze rode L’Invincible 2022 zonder sulfiet bestaat uit 100% Merlot en is daardoor een uiterst toegankelijke wijn. Bovendien is er absoluut geen sulfiet toegevoegd. Het alcoholpercentage bedraagt 13%.

Productie

De druiven komen van een apart perceel waarop biologische bescherming is toegepast. Het gebruik van saccharomyces gist beschermt de druivenstok tegen oxidatie. In de cuve’s stopt men het fermentatie-proces bij lagere temperatuur door het uitzaaien van de gist Saccharomyces cerevisae.  Het aantal windingen is beperkt om de frisheid en de fruitigheid te behouden. Aan het eind van het fermentatieproces stopt men de beluchting om de oxidatie te beperken.

De malolactische vergisting gebeurt op natuurlijke wijze zonder toevoeging van bacteriën. Na deze fermentatie verwijdert men eventuele rest bacteriën door te harken.

Proeverij

Mooie zuiver rode heldere kleur. De neus neemt rood en zwart fruit waar. Bovendien kersen en kruisbessen met florale aspecten zoals van de lelie. In de mond fraai gebalanceerd met een licht zuurtje waardoor de wijn fris over komt. De wijn is zeer aromatisch, fris met een prettige inslag van rijpe kersen. Kortom: de wijn doet naar meer verlangen. Samengevat: 100% Merlot, 100% fruit, 100% jus die de sensatie opwekt van druivensap te drinken.

filosofie van het chateau Lauduc

Al jarenlang is chateau Lauduc bezig, evenals overigens andere chateau’s, om de druivenstokken zo natuurlijk mogelijk te doen groeien. Dat is bij de meeste wijnboeren al aardig gelukt. De volgende stap is om het gbruik van sulfiet te elimineren, zonder dat dit ten kosten gaat van de levensduur van de wijn.