Domaine de Grandmaison Pessac-Léognan 2014

Vivino waardering 4.0
Gratis verzending vanaf €75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 27,00 incl.btw

46 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Nieuwe wijnen

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

Aantal

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

,

Alcoholpercentage

Domaine de Grandmaison Pessac-Léognan 2014

Chateau Domaine de Grandmaison Pessac-Léognan 2014

de samenstelling Chateau Domaine de Grandmaison Pessac-Léognan 2014

Deze prachtige wijn, de Chateau Domaine de Grandmaison Pessac-Léognan 2014 (een goed wijnjaar)  van chateau Domaine de Grandmaison bestaat voor 50% uit Cabernet Sauvignon en voor 50% uit Merlot. Het alcoholpercentage bedraagt 13%.

Pessac-Léognan 2014 | smaak

De Grandmaison 2014 heeft een robijnrode kleur met enkele zwarte weerspiegelingen. In de neus is hij zeer complex met enkele nuances van subtiele vanille geuren. In de mond wordt de eerste smaakgewaarwording ingezet door soepele en ronde tannines. Een dichte textuur vol smaken van hout met een lichte finesse van zoethout. Het samenspel geeft een zeer uitgebalanceerde wijn met een geraffineerde smaak die lang aanblijft in de mond.

DOMAINE DE GRANDMAISON de geschiedenis

Sinds lange tijd is er wijnbouw op Domaine de Grandmaison. Vanaf de 18e eeuw vermeldt een zekere Monsieur de Belleyme dit domein, toentertijd Barreyre genaamd. In de loop der tijden is de wijnproductie soms onderbroken geweest (vanwege vorst of druifluis) en is soms onderdeel geweest van een polycultuur.  Grandmaison heeft ook dienst gedaan als maison de campagne.
François Bouquier deed soms mee met de oogst en hij verwierf het domein in 1939, toen hij wist dat het te koop stond.
Vanaf die tijd hebben zijn zoon Jean en diens echtgenote Françoise de wijngaarden hersteld. Eveneens zijn ze begonnen met de bouw van het huidige kuipenhuis. Grandmaison startte toen dus opnieuw haar productie op.
Vanaf 1988 is hun zoon François met zijn echtgenote Mayi begonnen wijn te maken, totdat zij vanaf 1993 zich helemaal toelegden op het familiebezit.