Madame L’Eperon Bordeaux Rosé 2022

SKU BORS14 Categorie Tags , ,

Gratis verzending vanaf €100,-

 19,00 incl.btw

12 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Appellation

Uitgelicht

Alcoholpercentage

Druivenrassen

,

Wijnhuis

Madame L’Eperon Bordeaux Rosé 2022

Madame L’Eperon 2022 Rosé uit Bordeaux

Madame L’Eperon 2022 Rosé samenstelling

Deze Madame L’Eperon 2022 Rosé is afkomstig van het gelijknamige chateau L’Eperon in de gemeente Verac. Dit ligt niet ver van het stdje St Emilion. Reeds gedurende vele generaties produceren zij een uitstekende wijn. De wijnstokken staan op een licht glooiende helling. Vanuit de wijngaard heb je een werkelijk uniek uitzicht op het hoger gelegen stadje Saint-Emilion. Het areaal beslaat een gezamenlijke oppervlakte van totaal ruim 25 ha. De grond bestaat daarbij vooral uit uitstekende klei-rijke zandgrond maar ook kalkzandsteen. De samenstelling van de  wijn is ook enigszins bijzonder te noemen: 15% Merlot en 85% Cabernet-Sauvignon. Het alcoholpercentage bedraagt 12,5 %. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bedraagt ongeveer 20 jaar. Alles gebeurt zoveel mogelijk duurzaam.

de productie van de L’Eperon wijn

In de wijngaard wordt de zogenaamde Double-Guyot snoei-methode toegepast. Hierbij verwijdert men heel nauwgezet telkens een van de twee knoppen. Tussen de rijen wijnstokken groeit gewoon gras. De bedoeling hiervan is voornamelijk om de druivenproductie te beperken. Bovendien verhoogt men hiermee de totale kwaliteit. Vanaf begin juli begint men systematisch vooral aan de zonzijde te ontbladeren.  Dit bevordert met name de toetreding van meer licht. Maar zeker ook een betere luchtcirculatie.  Bovendien kan men hierdoor de voet van de wijnstokken beter voorzien van voedingsstoffen.

Chateau L’Eperon volgt een EMS programma in samenwerking met de CIVB. Hierdoor reduceert men zoveel mogelijk de eventuele negatieve impact op het milieu.

De oogst gebeurt mechanisch gedurende de nacht bij lage temperatuur. Op deze wijze  kunnen de geoogste druiven het beste in goede conditie worden gehouden. Zowel tijdens de oogst als vlak er na voert men nog twee tot vier zorgvuldige selectieprocessen handmatig uit. De persing van de druiven gebuert zacht met zachte hand. De vinificatie gebeurt vervolgens gedurende drie weken in thermo-gereguleerde cementen kuipen.

de smaak

Deze bijzondere Bordeaux Rosé heeft een fraaie bleke kleur. In de mond blijft hij zeer lang harmonieus verrassen met een mooie frisse duur. De proever neemt daarnaast steeds nieuwe smaken waar. Dit getuigt zonder meer van zijn superieure klasse. Er is sprake van complexe maar evenwichtige aroma’s van aardbeien, krenten en grenadine. Vooral om hem tot zijn volste recht te laten komen. Madame L’Eperon is zonder meer een sublieme wijn.

De beste temperatuur om deze wijn te serveren is 10 tot 12 graden.

De wijn past uitstekend bij garnalen en zeevruchten, gegrilde vis, salades en jonge kazen.

vignoble Chateau L'Eperon (2)

waardering

 

Chateau L'Eperon 14