Pessac-Léognan rode en witte wijnen

Pessac-Léognan

goede wijnjaren en beste wijnjaren

De rode wijnen uit de Pessac-Léognan (sinds 1987; voordien Graves wijnen) zijn legendarisch bij de echte wijnliefhebber, Een uitgebreide proeverij en selectie in het gebied op de bezochte chateau’s leidde ons tot de rode wijnen van Domaine de Grandmaison en Chateau Lafargue. Ons oordeel: op deze chateau’s lijken alleen maar goede en beste wijnjaren te zijn. En dat al jaren achtereen. Verrassend is dat beide chateau’s ook geweldig goude witte wijnen produceren.

Pessac-Léognan met wijn

Pessac-Léognan: rode wijnen en witte wijnen

Pessac-Léognan is een van de weinige streken in de regio Bordeaux waar zowel goede rode wijnen als uitstekende witte wijnen worden gemaakt. De door ons geselecteerde chateau’s maken echt lekkere wijnen die geregeld in de prijzen vallen.

Vermeldenswaard is dat de wijnen van zowel Domaine de Grandmaison als van chateau Lafargue al sinds het begin van ons bestaan zijn opgenomen in het assortiment van Grape33.

Pessac-Leognan chateau Lafargue rode wijn en witte wijn

Chateau Lafargue beoordelingen

De wijnen van chateau Lafargue worden al vele jaren vermeld in de prestigieuze wijngidsen Guide Hachette, Guide Dussert-Gerber, Revue Millésimes, Gault & Millau en Guide des Vins.

Voor de rode wijnen van chateau Lafargue klik HIER

Voor de witte wijnen van chateau Lafargue klik HIER

Domaine de Grandmaison

Domaine de Grandmaison ligt in het hart van de Appellation Pessac-Léognan. Het familiebedrijf  heeft geografisch een opmerkelijke ligging:

  • op nauwelijks 12 kilometer vanaf het centrum van de stad Bordeaux.
  • Helemaal rondom de chai en het vatenhuis gedijt de wijngaard op een bodem die enerzijds bestaat uit klei en leem en anderzijds uit kiezel en zand.
  • Met het gevarieerde en typerend glooiend landschap en de aanwezigheid van de beek l’Eau Blanche is het terroir zonder meer een troef!
  • Vanaf de oogst wordt er een zeer fijne rode wijn gemaakt met een fijne en elegante structuur als ook een levendige witte wijn, fris rn vooral fruitig.

Voor de witte Domaine de Grandmaison klik hier

Pessac-Leognan Domaine de Grandmaison