Pessac-Léognan rode en witte wijnen

Pessac-Léognan rode en witte wijnenPessac-Leognan rode wijnen en witte wijnen chateau Lafargue rode wijn en witte wijn

goede wijnjaren en beste wijnjaren

Pessac-Léognan is in 1987 afgescheiden van de Graves. Veel van de wijnboeren uit Pessac-Léognan vonden namelijk dat zij betere wijnen maakten dan de doorsnee-wijnen uit de Graves. De rode wijnen uit de Pessac-Léognan zijn legendarisch bij de echte wijnliefhebber. Uitgebreide proeverijen op de chateau’s van onafhankelijke wijnboeren in het gebied leidden ons tot een bepaalde selectie van rode en witte wijnen. Wij selecteerden twee chateau’s: Domaine de Grandmaison en Chateau Lafargue. Ons oordeel: uit deze chateau’s lijken alleen maar goede en beste wijnjaren voort te komen. En dat al jaren achtereen met een consistente hoge kwaliteit. Verrassend is dat beide chateau’s ook geweldig goede witte wijnen produceren.

Pessac-Léognan: rode wijnen en witte wijnen

Pessac-Léognan is een van de weinige streken in de regio Bordeaux waar zowel uitstekende rode als witte wijnen worden gemaakt. De door ons geselecteerde chateau’s maken superlekkere wijnen die geregeld in de prijzen vallen.

Vermeldenswaard is dat de wijnen van zowel Domaine de Grandmaison als van chateau Lafargue al sinds het begin van ons bestaan, dus sinds 2008, zijn opgenomen in het assortiment van Grape33.

Chateau Lafargue

De wijnen van chateau Lafargue worden al vele jaren vermeld in de prestigieuze wijngidsen Guide Hachette, Guide Dussert-Gerber, Revue Millésimes, Gault & Millau en Guide des Vins.

Voor de rode wijnen van chateau Lafargue klik HIER

Voor de witte wijnen van chateau Lafargue klik HIER

Domaine de Grandmaison

Domaine de Grandmaison ligt in het hart van de Appellation Pessac-Léognan. Het familiebedrijf  heeft geografisch een opmerkelijke ligging:

  • Op nauwelijks 12 kilometer vanaf het centrum van de stad Bordeaux.
  • Helemaal rondom de chai en het vatenhuis gedijt de wijngaard uitstekend. De bodem bestaat enerzijds uit klei en leem en anderzijds uit kiezel en zand.
  • Het terroir is zonder meer een troef! Kenmerken zijn het gevarieerde en typerend glooiend landschap met de aanwezigheid van de beek l’Eau Blanche.
  • Vanaf de oogst wordt er een zeer fijne rode wijn gemaakt met een elegante structuur. De witte wijn is levendig, fris en vooral fruitig.

Voor de rode Domaine de Grandmaison klik HIER