Pessac-Léognan rode en witte wijnen

Pessac-Léognan rode en witte wijnenPessac-Leognan rode wijnen en witte wijnen chateau Lafargue rode wijn en witte wijn

goede wijnjaren en beste wijnjaren

Pessac-Léognan is in 1987 afgescheiden van de Graves. Een belangrijk deel van de wijnboeren uit Pessac-Léognan vond al jaren dat Graves hen niet het juiste etiket bood. Zij vonden namelijk dat zij aanzienlijk betere wijnen maakten dan de doorsnee-wijnen uit de Graves. De rode wijnen uit de Pessac-Léognan zijn legendarisch bij de echte wijnliefhebber. We hebben op de chateau’s van de onafhankelijke wijnboeren in het gebied vele proeverijen meegemaakt. Uiteindelijk hebben die ons vrijwel direct tot een bepaalde selectie van rode en witte wijnen geleid. Wij selecteerden een aantal chateau’s: Domaine de Grandmaison, Chateau Lafargue en Chateau Coquillas. Ons oordeel: deze chateau’s produceren uitstekende wijnen. Al jaren achtereen is er sprake van een consistent hoge kwaliteit. Verrassend is dat deze chateau’s ook geweldig goede witte wijnen produceren.

Pessac-Léognan: rode wijnen en witte wijnen

Pessac-Léognan is een van de weinige streken in de regio Bordeaux waar zowel uitstekende rode als witte wijnen worden gemaakt. De door ons geselecteerde chateau’s maken superlekkere wijnen die geregeld in de prijzen vallen.

Vermeldenswaard is dat de wijnen van zowel Domaine de Grandmaison als van chateau Lafargue al sinds het begin van ons bestaan, dus sinds 2008, zijn opgenomen in het assortiment van Grape33. Daarnaast is onlangs Chateau Coquillas toegevoegd.

Chateau Lafargue

De wijnen van chateau Lafargue staan al vele jaren vermeld in de prestigieuze wijngidsen Guide Hachette, Guide Dussert-Gerber, Revue Millésimes, Gault & Millau en Guide des Vins.

Domaine de Grandmaison

Domaine de Grandmaison ligt in het hart van de Appellation Pessac-Léognan. Het familiebedrijf  heeft geografisch een opmerkelijke ligging:

  • Op nauwelijks 12 kilometer vanaf het centrum van de stad Bordeaux.
  • Helemaal rondom de chai en het vatenhuis gedijt de wijngaard uitstekend. De bodem bestaat enerzijds uit klei en leem en anderzijds uit kiezel en zand.
  • Het terroir is zonder meer een troef! Kenmerken zijn het gevarieerde en typerend glooiend landschap met de aanwezigheid van de beek l’Eau Blanche.
  • Direct na de oogst begint men een zeer fijne rode wijn met een elegante structuur te maken. De witte wijn is levendig, fris en vooral fruitig.

Maak hier een keuze uit onze Pessac-Léognan selectie:

Voor de rode wijnen van Pessac-Léognan klik HIER

Voor de witte wijnen van Pessac-Léognan klik HIER