Pessac-Léognan rode en witte wijnen

Pessac-Léognan

goede wijnjaren en beste wijnjaren

Pessac-Léognan is in 1987 afgescheiden van de Graves. Veel van de wijnboeren vonden namelijk dat zij betere wijnen maakten dan de doorsnee-wijnen uit de Graves. De rode wijnen uit de Pessac-Léognan zijn legendarisch bij de echte wijnliefhebber. Een uitgebreide proeverij en selectie op de chateau’s in het gebied leidde ons tot een bepaalde selectie van rode en witte wijnen. Wij selecteerden twee chateau’s: Domaine de Grandmaison en Chateau Lafargue. Ons oordeel: op deze chateau’s lijken alleen maar goede en beste wijnjaren te zijn. En dat al jaren achtereen. Verrassend is dat beide chateau’s ook geweldig goede witte wijnen produceren.

Pessac-Léognan met wijn

Pessac-Léognan: rode wijnen en witte wijnen

Pessac-Léognan is een van de weinige streken in de regio Bordeaux waar zowel goede rode wijnen als uitstekende witte wijnen worden gemaakt. De door ons geselecteerde chateau’s maken echt lekkere wijnen die geregeld in de prijzen vallen.

Vermeldenswaard is dat de wijnen van zowel Domaine de Grandmaison als van chateau Lafargue al sinds het begin van ons bestaan zijn opgenomen in het assortiment van Grape33.

Pessac-Leognan chateau Lafargue rode wijn en witte wijn

Chateau Lafargue beoordelingen

De wijnen van chateau Lafargue worden al vele jaren vermeld in de prestigieuze wijngidsen Guide Hachette, Guide Dussert-Gerber, Revue Millésimes, Gault & Millau en Guide des Vins.

Voor de rode wijnen van chateau Lafargue klik HIER

Voor de witte wijnen van chateau Lafargue klik HIER

Domaine de Grandmaison

Domaine de Grandmaison ligt in het hart van de Appellation Pessac-Léognan. Het familiebedrijf  heeft geografisch een opmerkelijke ligging:

  • Op nauwelijks 12 kilometer vanaf het centrum van de stad Bordeaux.
  • Helemaal rondom de chai en het vatenhuis gedijt de wijngaard uitstekend. De bodem bestaat enerzijds uit klei en leem en anderzijds uit kiezel en zand.
  • Het terroir is zonder meer een troef! Kenmerken zijn het gevarieerde en typerend glooiend landschap met de aanwezigheid van de beek l’Eau Blanche.
  • Vanaf de oogst wordt er een zeer fijne rode wijn gemaakt met een elegante structuur. De witte wijn is levendig, fris en vooral fruitig.

Voor de rode Domaine de Grandmaison klik hier

Voor de witte Domaine de Grandmaison klik hier

Pessac-Leognan Domaine de Grandmaison