Pessac-Léognan rode en witte wijnen

Pessac-Léognan rode en witte wijnenPessac-Leognan rode wijnen en witte wijnen chateau Lafargue rode wijn en witte wijn

goede wijnjaren en beste wijnjaren

Pessac-Léognan ligt pal ten zuiden van de stad Bordeaux. Deels zelfs tot in de stad. Vroeger maakte dit gebied deel uit van de noordelijke Graves. Maar de wijnmakers uit dit gebiede vonden dat zij duidelijk betere wijnen maakten dan de Graves. uiteindelijk leidde dit in 1987 tot het uitroepen van de zelfstandige appellation Pessac-Léognan.

De rode wijnen uit deze appellation zijn legendarisch bij de echte wijnliefhebber. We hebben op de chateau’s van de onafhankelijke wijnboeren in het gebied vele proeverijen kunnen bezoeken. Die hebben ons uiteindelijk geleid tot een bepaalde selectie van rode en witte wijnen. Wij selecteerden een aantal chateau’s: Domaine de Grandmaison, Chateau Lafargue en Chateau Coquillas. Ons oordeel: deze chateau’s produceren uitstekende wijnen. Al jaren achtereen is er sprake van een consistent hoge kwaliteit. Verrassend is dat deze chateau’s ook geweldig goede witte wijnen produceren.

Pessac-Léognan: rode wijnen en witte wijnen

Pessac-Léognan is een van de weinige streken in de regio Bordeaux waar zowel uitstekende rode als witte wijnen worden gemaakt. De door ons geselecteerde chateau’s maken superlekkere wijnen die geregeld in de prijzen vallen.

Vermeldenswaard is dat de wijnen van zowel Domaine de Grandmaison als van chateau Lafargue al sinds het begin van ons bestaan, dus sinds 2008, zijn opgenomen in het assortiment van Grape33. Daarnaast is onlangs Chateau Coquillas toegevoegd.

Chateau Lafargue

De wijnen van chateau Lafargue staan al vele jaren vermeld in de prestigieuze wijngidsen Guide Hachette, Guide Dussert-Gerber, Revue Millésimes, Gault & Millau en Guide des Vins.

Domaine de Grandmaison

Domaine de Grandmaison ligt in het hart van de Appellation Pessac-Léognan. Dit familiebedrijf ligt op nauwelijks 12 kilometer vanaf het centrum van de stad Bordeaux.

Helemaal rondom de chai en het vatenhuis gedijt de wijngaard uitstekend. De bodem bestaat enerzijds uit klei en leem en anderzijds uit kiezel en zand. Het terroir is zonder meer een troef! Kenmerken zijn het gevarieerde en typerend glooiend landschap met de aanwezigheid van de beek l’Eau Blanche.Direct na de oogst begint men een zeer fijne rode wijn met een elegante structuur te maken. De witte wijn is levendig, fris en vooral fruitig.

Maak hier een keuze uit onze Pessac-Léognan selectie:

Voor de rode wijnen klik HIER

Voor de witte wijnen van klik HIER

De waardering van grape33.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 54 reviews.