Sauvignon Blanc druif

Groene appel / Gemaaid gras / Asperges

De Sauvignon Blanc druif is een zeer bekende witte druivensoort. Zij is oorspronkelijk afkomstig uit Sancerre. Dit ras heeft een relatief hoog suikergehalte. Men verwerkt hem in zowel droge als zoete wijnen. De druif levert wijnen die droog, verfrissend, pittig en zeer snel drinkbaar zijn. Bovendien presenteert hij, naast de prettige frisheid, een aangename fruitigheid. Dit gaat gepaard aan de mogelijkheid om de wijn gedurende langere tijd te bewaren. 

Kenmerkend voor de druif zijn de duidelijk kruidachtige aroma’s van brem en buxus.

De beroemde zoete wijnen van Sauternes en Barsac bestaan uit een mengsel van Sauvignon, Sémillon en Muscadelle. De Sémillon zorgt voor de zoetheid.  De druivensoort Sauvignon draagt zorg voor frisheid als gevolg van een aangename zuurgraad.  Men kan in de Sauvignon Blanc groene appels, kruisbessen, grapefruit, asperges en gemaaid gras ruiken en proeven. 

De wijn is ook beroemd vanwege zijn bijdrage aan de edele zoete wijnen uit het Bordeauxgebied Sauternes. Door de vrij compacte trossen is deze druivensoort gevoelig voor rotting, botrytis, die onder de juiste omstandigheden de natuurlijke zoetheid kan concentreren om zo een edele zoete wijn te kunnen maken.

De waardering van grape33.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 55 reviews.