Chateau Glanet Chevalier de Conqueste Crémant brut

Gratis verzending vanaf €100,-

 19,00 incl.btw

19 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Land

Kleur

Appellation

Druivenrassen

,

Alcoholpercentage

Wijnhuis

Chateau Glanet Chevalier de Conqueste Crémant brut

Chateau Glanet Chevalier de Conqueste Crémant BRUT Blanc N.V.

samenstelling van deze Chateau Glanet Chevalier de Conqueste Crémant BRUT Blanc

Deze sprankelende Chateau Glanet Chevalier de Conqueste Crémant de Bordeaux BRUT Blanc is gemaakt door Chateau Glanet. Aan deze mousserende witte wijn werd de eretitel ‘Chevalier de Conqueste’ toegekend. De wijn is samengesteld uit de druivensoort Sauvignon en daarnaast Ugni Blanc. Deze druiven zijn begin september in hun vroege rijpheidsfase geoogst. De oogst gebeurt op traditionele wijze, met de hand dankzij een speciaal georganiseerde oogstdag. Hieraan nemen familie en vrienden deel. De plukkers plaatsen hele trossen in rekken om hun integriteit te behouden en om bovendien oxidatie te voorkomen.

productie

Aangekomen bij de wijnmakerij, giet men de rekken zorgvuldig in de pneumatische pers. Het aldus verkregen sap fermenteert bij lage temperatuur om een ​​droge witte wijn te verkrijgen, de zogenaamde basiswijn. Vervolgens besteedt het chateau het produceren van de mousserende wijn uit aan een externe professional, Lateyron. Deze is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze crémant volgens een traditionele en streng gereglementeerde methode. Deze wordt ook wel de Champagne-methode genoemd.

Vervolgens selecteert men de wijn zorgvuldig. Bovendien voegt men gist toe om een ​​tweede fermentatie op gang te brengen die de schuimvorming veroorzaakt: het schuimen. Daarna gaat de wijn op fles, de botteling. De flessen worden een jaar lang opgeslagen in ondergrondse kelders.

  De gevormde afzetting daalt geleidelijk af in de nek. Eens in de zoveel tijd verwijdert men deze afzetting. Dit noemt men disgorgement. In dit stadium worden proeverijen uitgevoerd om de drank te kiezen die men gaat toevoegen. Het doel hiervan is om het gewenste niveau te bereiken en om de Brut te onderscheiden van de Demi-Sec. De flessen worden dan ‘gemuilkorfd’ en aangekleed, klaar om de klant te  trakteren.

Proeverij van Crémant de Bordeaux BRUT Blanc

Onze Bordeaux Chevalier de Conqueste crémant is een elegante wijn met een fijne, lichte schuimkraag met frisse en bloemige aroma’s. De Crémant kan worden genoten als aperitief, maar begeleidt ook vis en schaaldieren uitstekend. Daarnaast niet te vergeten een lekker dessert. Ideale schenktemperatuur tussen de 7 en 8  ° c. 

Onze andere Crémant de Bordeaux

Van chateau Lauduc hebben we de Crémant de Bordeaux Blanc BRUT in ons assortiment. Zeker het proberen waard.