Chateau Glanet Prestige Bordeaux Supérieur 2015

Vivino beoordeling 4.0

Gratis verzending vanaf €100,-

 18,00 incl.btw

22 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Land

Wijnjaar

Kleur

Uitgelicht

Alcoholpercentage

Druivenrassen

,

Appellation

Wijnhuis

Chateau Glanet Prestige Bordeaux Supérieur 2015

Bordeaux Supérieur 2015 Prestige chateau Glanet: de samenstelling

Deze Bordeaux Supérieur 2015 Presitge (topjaar!) is afkomstig van chateau Glanet. De wijn bestaat uit 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. Het alcoholpercentage bedraagt 13,5%.

Bordeaux Supérieur 2015 Prestige | Productie

Chateau Glanet heeft 12 ha in exploitatie, waarvan 7,7 ha bestemd zijn voor de Bordeaux Supérieur van het chateau. Na het plukken van de druiven gaan zij vervolgens in koude cuve’s. Op die manier komen  hun aroma van rood fruit en van bloemen, welke deze wijn zo karakteriseren, vrij. Daarna stookt men de cuve’s tot 28 graden op gedurende 3 weken tot een maand. Dit heeft tot doel om een maximum aan fijne tannines en meer complexe aroma’s te laten vrijkomen. De wijn voedt men vervolgens gedurende 18 maanden op in vaten van nieuw frans eikenhout. Dan kan de wijn met recht de naam Cuvée Prestige van chateau Glanet dragen.

Bordeaux Supérieur 2015 Prestige | Proeverij

De wijn heeft een karakteristieke tannine-structuur, is robijnrood van kleur met purper reflecties. Bij de eerste slok komt de wijn over als vol en rond.  Terwijl hij de aroma’s van rood fruit laat voorbijkomen. Vooral rijpe cassis. Vervolgens evolueert de wijn naar prettige tannines op de achtergrond ter ondersteuning van de wijn-textuur, verfijnd en wat kruidige accenten.

Deze wijn is een aangename begeleider van rood vlees en karaktervolle kazen. De wijn kan opgelegd worden en zich in de komende 8 jaar verder verbeteren.

chateau Glanet en de wijngaard

Chateau Glanet ligt op de linkeroever van de Garonne. Ten zuiden van de stad Bordeaux, in het hart van de Haut Benauge. Het ligt in het hart van de appellation Bordeaux superieur. De voorvaderlijke en traditionele wijngaard produceert zowel droge als zoete wijnen, een rosé wijn en een gamma aan rode wijnen. De meer fruitige wijnen gaan onder de naam Chateau de Conqueste de markt op. De elegante en verfijnde wijnen onder de naam chateau Glanet.