Chateau les Tourelles de Caillou Sauternes 2013

Vivino waardering 3,8
Gratis verzending vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 25,00 incl.btw

3 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Wijnjaar

Land

Kleur

Druivenrassen

Alcoholpercentage

Appellation

Wijnhuis

Chateau les Tourelles de Caillou Sauternes 2013

Chateau les Tourelles de Caillou Sauternes 2013

Chateau les Tourelles de Caillou Sauternes 2013 is een typische Sauternes uit Barsac. De heerlijk zoete wijn heeft een uitgesproken luchtige en frisse stijl. Zij is gemakkelijk te drinken dankzij een niet zo zware zoetheid. Deze gaat gepaard aan een bijzonder aangename frisheid en souplesse die weldadig aan doet.

samenstelling

Deze Sauternes 2013 uit Barsac bestaat voor 100% uit de Sémillon druif. Het alcoholpercentage bedraagt 13,5%.

produktie

De druiven zijn handmatige oogst. Vervolgens vindt fermentatie in roestvrij stalen inox vaten. Hierna wordt de Sauternes opgevoed in eikenhouten vaten (en barrique).

proeverij van de Sauternes 2013: Les Tourelles de Caillou

Deze zeer gewaardeerde Sauternes 2013 heeft een helder gele kleur. De geur is fruitig en ruikt naar aroma’s van citrus en geconfituurd fruit. In de mond is het een harmonieuze, genereuze wijn. Vervolgens is er een mooie lange afdronk

wijn | spijs combinatie

Uitgesproken aperitiefwijn. Past daarnaast uitstekend bij een mooie vis met een olie-houdende saus. Maar zeker ook bij wit vlees, kazen en chocolade desserts

serveertemperatuur

Wij adviseren een serveertemperatuur tussen 8° – 10° Celsius

bewaren

de bewaartermijn van deze wijn reikt zeker tot 2025

Geschiedenis van chateau Caillou

Het chateau Caillou is één van de parels van de wijngaarden van Barsac. Het is een wijnbouw domein in Barsac in het district Gironde. Deze AOC Barsac is geclassificeerd als deuxième grand cru in de officiële classificatie van Bordeauxwijnen in 1855.
Het Château Caillou is genesteld in het herdelijke landschap van Sauternes. Het is bovendien schitterend gelegen op zacht glooiende hellingen. De horizon is uitgestrekt met bijzonder fraaie vergezichten.
Twee slanke torens flankeren het Château. Zij domineren daarmee de omgeving. Het Château is daarnaast omgeven met 15 ha wijngaarden. De kadastrale indeling hiervan is niet meer gewijzigd sinds de 1855-classificatie.

Het bezit van het domein Caillou

In 1909 kwam het château Caillou in het bezit van de bekende familie Ballan-Bravo. Sindsdien hebben al 4 generaties hun unieke kennis en kunde doorgegeven. Hierdoor heeft men het terroir en de productie van elegante en betoverende wijnen alsmaar verbeterd.

Deze wijn zit in proefdoos wijnjaren 2009, 2010 en 2013

Grape33 heeft deze wijn toegevoegd aan een proefdoos met 2 andere gerenommeerde wijnen van onafhankelijke wijnboeren. Bestel HIER.