Chateau de Conqueste Bordeaux 2018

SKU BORD32 Categorie Tags , , ,

Gratis verzending vanaf € 75,-

Gratis verzending vanaf €100,-

 13,00 incl.btw

5 op voorraad

Extra informatie

Hoeveelheid

Aantal

Alle Wijnen

Alle Bordeaux Wijnen

quantity-is-minimum

Appellation

Land

Wijnjaar

Kleur

Wijnhuis

Chateau de Conqueste Bordeaux 2018

Chateau de Conqueste Bordeaux 2018 rouge

Een aangename Chateau de Conqueste Bordeaux 2018 rouge: een fruitige, soepele rode wijn uit Bordeaux

samenstelling van de rode Bordeaux wijn

Deze rode Bordeaux 2018 wijn bestaat uit de druiven Cabernet Sauvignon en Merlot. Het alcoholpercentage bedraagt 13%.

Bordeaux 2018 | productie

Van de 12 ha wijnbouw is ongeveer 2,5 ha bestemd voor deze rode Bordeaux. De geoogste druiven gaan in grote kuipen voor een koude persing vóór de koude gisting. Dit wordt gedaan om de aroma’s alvast zoveel mogelijk vrij te laten komen. Vervolgens verwarmt men gedurende 15 dagen de kuipen tot 28 graden ten einde de eerste soepele tannines te onttrekken. Daarna begint de zuivering en filtering van de wijn. Het proces van samenstellen van de Cabernet Sauvignon wijn en de Merlot gebeurt heel voorzichtig. Tenslotte zet men de wijn over in flessen.

Bordeaux 2018 | proeverij

Onze Bordeaux 2016  rouge van chateau de Conqueste is een aangename, soepele en uitnodigende wijn. De geur is open en fruitig. In de mond komen de kenmerkende aroma’s van klein rood fruit naar boven  en de nasmaak is licht kruidig. De chateau de Conqueste 2016 past uitstekend bij fijne  vleeswaren, bij wit vlees en zachte kazen.

Deze rode Bordeaux is nog zeker 5 jaren te bewaren.

Het domein en het chateau de Conqueste

De wijngaard is gelegen in het hart van het vroegere leengoed van de heren van de Haut-Benauge sedert de de 12° eeuw. Het Château Glanet is een familiaal eigendom van 25 hectares.  Gedurende 40 jaar exploiteerde de familie Young het domein. Op het domein stonden de wijngaard en fruitbomen. Daarnaast produceerde men honing en deed men aan veeteelt (melkkoeien). Gedurende de tweede wereldoorlog fungeerde de koestal van Glanet als de plek van samenkomst in de streek om er te dansen en zich te vermaken. Sinds 1958 is het domein volledig gebruikt voor de productie van Bordeaux wijnen.

In 1997 is het domein overgedragen aan Marie-Hélène et Stéphane Chagnaud. Het telt heden ten dage 12 ha aangeplante wijngaard. De rest van de grond is het domein van melkschapen ( AOC Pauillac). De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. De wijngaard is beplant met  70 % merlot, 15 % cabernet franc en 15% cabernet sauvignon.

Château Glanet ligt op de linkeroever van de Garonne, ten zuiden van Bordeaux, in het hart van de Haut Benauge. De vestiging is in Mourens, in het hart van de AOC Bordeaux en AOC Bordeaux Supérieur. De voorouderlijke en traditionele wijngaard produceert droge en zachte witte wijnen. Daarnaast een smakelijke roséwijn alsmede een gamma aan rode wijnen. De fruitige wijnen voor het Bordeaux Château de Conqueste en de meer elegante en fijnbesnaarde wijnen voor Château Glanet.